“Visionaria je kolektivní výstava, která se zabývá vlivem změněných stavů vědomí na uměleckou tvorbu. Primárně mluvíme o stavech vyvolaných psychedelickými látkami, ale může jít i o jiné metody, které vyvolávají změněný stav vědomí.

V různých obdobích historie a v domorodých kulturách má užívání psychedelik vliv na kulturu a estetiku dané společnosti.

Vliv psychedelik je pozorovatelný i v umění současné společnosti. Tak, jak jsou psychedelické látky stigmatizovány, je stigmatizováno i umění, které je jimi ovlivněno. I proto není mnoho umělců, kteří by tvorbu ovlivněnou psychedeliky zveřejňovali.

Na výstavě Visionaria v Galerii města Třince představíme práce, které jsou přímo ovlivněny zkušeností se změněným stavem vědomí.” Laura Victoria Delgado

Kurátorka výstavy Laura Victoria Delgado od roku 2006 žije a pracuje v Praze. Vystudovala zde filmovou animaci (MgA.) na FAMU, ale bakalářský titul získala v roce 2004 v oboru umění na Kolumbijské národní univerzitě v Bogotě, kde se specializovala na nová média. Zpočátku se živila malbou, pak se ale začala zabývat videem a experimentálním filmem.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Visionaria

Restaurace a Penzion u MarynyJablunkov (12.5 km)

Wellness Hotel BahenecPísečná (14.6 km)

STING ApartmentsHavířov (22.4 km)