Bratři Ebenové

Adresa:

Příbor, Lidická 560

Termín: 20.11.2019
Vstupné:

400,-

20listopad středa 18:00

Žánr: koncertyrockfolkjazz


ŽIVÉ VYSTOUPENÍ BRATŘÍ EBENŮ

V době vydání alba „Malé písně do tmy“ působila kapela jako bratrské trio - Marek, Kryštof a David a byli na české hudební scéně svým přístupem zcela ojedinělí. Synové významného hudebního skladatele Petra Ebena (1929 – 2007) dostali klasické hudební vzdělání, zároveň však vstřebávali vlivy moderní folkové, jazzové a rockové muziky. Svou schopností čerpat ze všech těchto zdrojů a umění používat různé neobvyklé hudební nástroje, vznikl absolutně netradiční, na české scéně nenapodobitelný „ebenovský zvuk“. Navíc ve spojení s výjimečnými texty Marka byli Bratři Ebenové pro folkovou scénu zjevením.

Kromě tria bratří Ebenových – tedy Marka, Kryštofa a Davida tvoří kapelu rytmika působící mimo jiné v kapele ETC Vladimíra Mišíka – Jiří Veselý (basová kytara, akordeon), Jiří Zelenka (bicí, perkuse) a Pavel Skála (akustické a elektrické kytary). Kapelu dnes již neodlučně doplňuje vynikající jazzový kontrabasista Jaromír Honzák.

V roce 2014 vydali Bratři Ebenové nové album Čas holin a zároveň oslavili 30 let od vydání prvního alba „Malé písně do tmy“ (1984).

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby v Ostravě Akce v obci Příbor

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Bratři Ebenové

Wellness Hotel AbácieNový Jičín (11.8 km)

Restaurace a penzion U VeteránaFrenštát pod Radhoštěm (12.2 km)

Rekreační středisko BudoucnostFrýdlant nad Ostravicí (18 km)