Obrazy z prehistorické země

Obrazy z prehistorické země

Adresa:

Třinec, náměstí Svobody 526

Termín: 24.9.2019 17.11.2019
Vstupné:

30 Kč, snížené 20 Kč

24zář - 17lis celý den

Žánr: výstavyhistorie umění pravěk malba podzimní výstavy slezsko


Výstava představuje tvorbu čtveřice výtvarníků - Pavla Dvorského, Petra Modlitby, Jiřího Svobody a Vladimíra Rimbaly, kteří se zabývají oborem tzv. vědecké umělecké rekonstrukce.

Působí na pomezí mezi oblastmi umění a vědy a spolupracují s odborníky na tvorbě přesných zobrazení prehistorické fauny a flóry i dávných předků člověka. Jejich díla se tak stávají součástí přírodovědných expozic nebo se objevují jako obrazová součást vědeckých publikací.

Autoři tak navazují na práci geniálního českého malíře Zdeňka Buriana, který v ilustracích řady vědeckých i populárně naučných a dobrodružných knih zhmotnil vědecké poznatky o dávném životě na zemi.

Každý z tvůrců pracuje svým osobitým způsobem, všechny však spojuje nejen zájem o prehistorii Země, ale také hluboká úcta k již zmiňovanému malíři Zdeňku Burianovi, jehož dílo bezesporu vždy patřilo a stále patří k tomu nejlepšímu, co kdy bylo ve světě na tomto poli vytvořeno.

Na výstavě tak ožívá svět známých i méně známých živočichů obývajících naši planetu před miliony lety stejně jako v dobách nedlouho před příchodem člověkem.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Obrazy z prehistorické...

Restaurace a Penzion u MarynyJablunkov (12.5 km)

Wellness Hotel BahenecPísečná (14.6 km)

STING ApartmentsHavířov (22.4 km)