Dominique Chapuis / Découper la lumiere

Dominique Chapuis / Découper la lumiere

Adresa:

Ostrava, Sokolská třída 175/26

Termín: 3.9.2019 11.10.2019

3zář - 11říj celý den

Žánr: výstavyumění současné umění slezsko podzimní výstavy

Umělci: Dominique Chapuis


Ustřihnout nebo vstřihnout světlo. To je volný překlad názvu výstavy v uchopení a interpretaci Dominique Chapuis. Absolventka univerzity v Dijonu a Akademie výtvarného umění v Toulouse získávala první zkušenosti na studijních pobytech v New Yorku, Washingtonu a Frankfurtu nad Mohanem, kde současně žije a pracuje.

Ve svých pracích využívá lineární prvky tak, aby vytvořila hru plošného a prostorového jazyka. Aplikuje pruhy či pásy z různých materiálů, jakými jsou např. dřevo, kartón, papír, umělé hmoty, s cílem podtrhnout náladu trojrozměrnosti. Zkoumá přechod mezi 2D prvky a jejich 3D okolnostmi. Práce Dominique Chapuis byly k vidění na jejich samostatných výstavách v Itálii, Rakousku, Německu, Slovinsku, Chorvatsku, Polsku, Slovensku, Nizozemsku a Francii a jsou součástí výtvarných sbírek řady institucí, mj. v Mondrianhuis, v prestižním nizozemském Muzeu konstruktivního a konkrétního umění v Amersfoort, nebo ve vietnamském muzeu výtvarného umění v Hanoji. 

“Práce Dominique Chapuis jsou nyní k vidění také v rámci velké skupinové přehlídky neo-konkretivisitů v německém Obrehausenu,” uvádí jeden z kurátorů výstavy Tadeáš Goryczka. K účasti na výtvarné přehlídce nazvané Papír-Barva-Malba, jeíž vernisáž se konala koncem srpna, byli pozvání mimo jiné István Haász a Reinhard Roy, jež své dílo ostravské veřejnosti postupně představili ve Výstavní síní Sokolská 26 v české premiéře v roce 2015 a 2017,“ doplňuje kurátor Goryczka. Kromě něj s výstavou kurátorsky spolupracovali také Jaroslav Němec z Kabinetu architektury a Anna Szprynger, která se mimo jiné také prezentovala ve Výstavní síni na Sokolské 26. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Dominique Chapuis /...

Zámek ZábřehOstrava (5.2 km)

STING ApartmentsHavířov (11.1 km)

Zámeček Petrovice Karviná (19.8 km)