Five Heads

Five Heads

Adresa:

Opava, Janská 7

Termín: 27.9.2019
Vstupné:

150,-/190,-

27září pátek 19:00

Žánr: koncertyjazzsoutěž


_ostravská formace špičkových jazzových hudebníků

FIVE HEADS (jazz – fusion) je ostravská formace, jejíž repertoár tvoří výhradně autorské skladby.

Jan Štěpánek je frýdecký trumpetista a skladatel. Studoval na Janáčkově konzervatoři v Ostravě a na Ostravské univerzitě. Mimo FIVE HEADS ještě působí v ostravské kapele Bandaband.

Pavel Prokop je ostravský saxofonista. V současnosti studuje hru na saxofon na Janáčkově konzervatoři v Ostravě. Kromě FIVE HEADS ještě hraje v ostravské kapele Černá kočka.

Jan Kavka je ostravský jazzový pianista a skladatel, absolvent magisterského studijního programu na prestižní akademii im. Karola Szymanowskiego v polských Katovicích. Je známý z kapely Ostrich quartet se kterou se úspěšně zúčastnil nekolika soutěží (Praha, Jelenia góra, Rotterdam). Jeho hlavním tvůrčím prostředím je akustické trio (Jan Kavka Trio) se kterým koncertuje po celé ČR i v zahraničí. Mimo to spolupracuje s různými hudebními tělesy (např. Heda Quartet, Bandaband aj.), působí jako korepetitor tance na Janáčkově konzervatoři v Ostravě a učitel jazzového klavíru na Lidové konzervatoři v Ostravě.

Marek Dufek absolvoval Vyšší odbornou školu J. Ježka (baskytara), nyní studuje na Akademii Karola Szymanowskiego v polských Katowicích. Hrál už v takových tělesech, jako jsou např. Pražský Big Band M. Svobody, Jazz Q M. Kratochvíla nebo Rhythm Desperados, dále hraje v seskupeních Jan Kavka Trio a Vlastimil Šmída Trio.

Jiří Bučánek je absolvent Janáčkovy konzervatoře v Ostravě, Janáčkovy akademie múzických umění v Brně a Akademie Karola Szymanowskiego v polských Katowicích. Mimo FIVE HEADS ještě hraje v triu Milana Vilče a příležitostně v moravskoslezských divadlech.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

11květen sobota 19:30

14prosinec sobota 19:30

7květen úterý 20:00

16květen čtvrtek 19:00

Ubytování v okolí akce Five Heads

Zámek ZábřehOstrava (27.5 km)

Wellness Hotel AbácieNový Jičín (38.7 km)

STING ApartmentsHavířov (40.1 km)