Sportovní festival v Opavě

Sportovní festival v Opavě

Adresa:

Opava, různá místa

Termín: 13.9.2019 14.9.2019

13zář - 14zář celý den

Žánr: festival rodina děti


Opava bude žít v půlce září sportem. Už podruhé centrum města a některá další hřiště či tělocvičny bude patřit dvoudennímu Sportovnímu festivalu. Uskuteční se v pátek 13. a v sobotu 14. září. Akci spolupořádají město Opava a SK Pepa Opava s aktivním zapojením České unie sportu a další institucí.

„Opava vždy byla městem sportu. Jsem proto rád, že můžeme podpořit akci, která bude prezentovat jednotlivé kluby, oddíly a sporty, a to navíc v atraktivních kulisách historického centra města,“ řekl primátor Tomáš Navrátil, který společně se svou první náměstkyní Hanou Brňákovou festival zaštítil. „Líbí se mi, že se představí několik desítek sportu a navíc naprostou většinu z nich si budou moci diváci i sami vyzkoušet. Chceme zapojit i nejmladší generace, proto oslovíme školy a připravíme pro ně turnaje a soutěže,“ vysvětlila Brňáková.

Podle autora nápadu a šéfa Sportovního festivalu Stanislava Pešáta se během dvou dnů představí více než tři desítky sportů. „Jsem moc rád, že zájem o druhý ročník festivalu je ještě větší a chce se zapojit více sportů než před rokem. Uvidíme tak jak sportovní soutěže, tak i exhibice. A doufám, že přijde hodně Opavanů a jednotlivé sporty si i vyzkouší,“ řekl Pešát. Festival má několik cílů. Jednak oživit centrum města, dále rozhýbat Opavu, představit sportovní oddíly a kluby, nalákat do nich nové členy. „V loňském roce jsem si třeba zaboxoval s tehdejším náměstkem primátora nebo si zasoutěžil se senátorem. A letos to chceme ještě rozšířit například o soutěže rodin, škol, firem či o zapojení osobností Opavy,“ uvedl Stanislav Pešát s tím, že chybět nebude doprovodný program či třeba občerstvení. Naprostá většina programu bude na Horním náměstí, v parku za Slezankou, v okolních sadech či třeba v centru Breda&Weinstein. Zapojí se však i další sportoviště. Hlavní pódium, kde bude i hudební produkce a kde se hlavně budou předávat medaile, pak bude v parku za Slezankou. 

Místo: centrum města (Horní náměstí, park za Slezankou, přilehlé parky), obchodní centrum Breda&Weinstein, sportoviště na území města Opavy

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Sportovní festival v...

Zámek ZábřehOstrava (28.9 km)

Wellness Hotel AbácieNový Jičín (39.7 km)

STING ApartmentsHavířov (41.5 km)