Ostravská muzejní noc - Cirkus trochu jinak

Ostravská muzejní noc - Cirkus trochu jinak

Adresa:

Ostrava, Hlavní třída

Termín: 7.6.2019 9.6.2019

7čer - 9čer celý den

Žánr: ostatní akcemuzejní noc historie netradiční prohlídky děti rodina dny otevřených dveří


V sobotu 8. června se uskuteční jedenáctý ročník kulturního festivalu Ostravská muzejní noc. Pomyslný běh po kulturních institucích odstartujeme píšťalkoumezi 17.30 a 18 hodinou na Prokešově náměstí před budovou Nové radnice. Až do pozdních nočních hodin vám otevřeme dveředo více než 30 ostravských institucí a organizací, které se věnují kultuře i vzdělávání. Připravili jsme pro vás program plný zábavy, poznávání i dobrodružství a jeho spojujícím tématem bude letos klíč.

Těšíme se na vás v muzeích, galeriích, knihovnách, školách, technických památkách, kavárnách, klubech, radnicích, cirkuse i centru se speciálním zaměřením s klíčem i bez něj.

Připojte se k nám, k přepravě mezi institucemi můžete využít autobusy muzejních linek zdarma.Vstupné se jako obvykle během Ostravské muzejní noci neplatí.

CIRKULUM, Cirkus trochu jinak, z. s.
Živé umění ve veřejném prostoru, to je hlavní téma sobotního programu CIRKULUM v rámci Ostravské muzejní noci 8. 6. 2019.

K vidění budou tuzemští a zahraniční umělci, také si užijete mimy, živými sochami a chůdaři oživlé ulice. Na programu budou i kreativní tvořivé dílny a to přímo na ulicích Hlavní třídy.

U Galerie Dukla bude připravený speciální program. Bližší informace se postupně dozvíte na FB Cirkulum a na webových stránkách www.cirkulum.cz. Unikátní festival je největší venkovní akcí, která se o Ostravské muzejní noci koná.

A CO NÁS ČEKÁ DÁLE V RÁMCI IV. FESTIVALOVÉHO ROČNÍKU?
Druhý červnový víkend 7. 6. – 9. 6. už počtvrté ožije porubská Hlavní třída pouličním uměním a stane se na několik dní evropským hlavním městem nového cirkusu. Neváhejte a navštivte CIRKULUM!

Po celý víkend nabízí volně přístupný program pro celou rodinu i interiérová placená představení špičkových zahraničních umělců v kouzelném prostředí cirkusového šapitó a auly VŠB-TU Ostrava. Děti se spolu s rodiči mohou přenést do fantaskního světa plného artistů, mimů, žonglérů a vynikajících umělců, kteří ukáží, proč je nový cirkus tak progresivním směrem současného umění.

PŘEDPRODEJ NA https://www.cirkulum.cz/vstupenky/

Na pouličních scénách vystoupí artisté a performeři z ČR, Itálie, Německa, Izraele, USA, Čile, Francie či Holandska a další.

V rámci akce se můžete těšit na plejádu domácích i zahraničních umělců, artisty, mimy, žongléry, hudebníky, chůdaře, provazochodce, živé sochy a mnoho dalších čísel.

Ujít byste si neměli nechat například barmansky laděné vystoupení izraelského dua, vodní show amerických umělců Acrobuffos či rytmickou LED show francouzských bubeníků. Bohatý doprovodný program navíc zahrnuje spoustu aktivit pro děti i dospělé. Kompletní program bude průběžně odhalován na www.cirkulum.cz

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Ostravská muzejní noc...

Zámek ZábřehOstrava (5.3 km)

STING ApartmentsHavířov (18.4 km)

Zámeček Petrovice Karviná (28.3 km)