Světový den vody - VD Slezská Harta

Světový den vody - VD Slezská Harta

Adresa:

Slezská Harta, vodní nádrž

Termín: 23.3.2019

23březen sobota 09:00

Žánr: ostatní akceSvětový den vody oslavy prohlídky exkurze


Den otevřených dvěří Slezská Harta.

Délka jedné prohlídky je přibližně 1 hodina. Obsah prohlídky:

1. Příjezd na parkoviště, v případě většího množství návštěvníků je umožněno parkování v areálu provozního střediska a na komunikaci vedoucí k přístavišti. Směrování vozidel návštěvníků na jednotlivá parkovací místa řídí pracovník vodního díla.

2. Z parkoviště přesun po koruně hráze do odběrného objektu.

3. Z odběrného objektu okolo skluzu po schodišti do elektrárny.

4. Z elektrárny spodním vstupem do přístupové štoly a průchod pravou stranou injekční štoly k parkovišti, ukončení. Ne všichni návštěvníci si chtějí, nebo mohou, z různých důvodů prohlédnout všechny objekty, proto se přiřadí ke skupinám, které čekají na prohlídku jednotlivých objektů.

Ve všech objektech VD budou pracovníci, kteří podají výklad a provedou návštěvníky jednotlivými objekty.

Zkrácený rozpis prohlídky: 1. Příjezd na parkoviště 2. Prohlídka odběrného objektu 3. Prohlídka elektrárny 4. Prohlídka injekční štoly 5. Přesun na parkoviště, ukončení.

Prohlídka začíná v odběrném objektu. Odtud po schodišti vedle skluzu, nebo po silnici k vodní elektrárně. Po ukončení prohlídky elektrárny nástup před vstupem do přístupové štoly. Odtud průchod přístupovou a injekční štolou tělesem hráze nahoru k pravobřežnímu vstupu. Zde končí prohlídka vodního díla, k parkovišti je to cca 100 metrů.

WC je v objektu vodní elektrárny, na parkovišti, nebo v budově provozního střediska. V každém z objektů bude pracovník Povodí Odry, který Vás rád provede a podá informace o vodním díle a trase prohlídky. Méně zdatní návštěvníci si zvolí prohlídku dle svého uvážení. Parkování Parkovat vozidla je možno buď na parkovišti u hráze, nebo na travnatých plochách na levé straně hráze. Dbejte pokynů pracovníků Povodí Odry, kteří Vás nasměrují na určená parkovací místa

Foto: Juandev, CC BY-SA 3.0

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra v Ostravě Akce v obci Slezská Harta

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Světový den vody - VD...

Wellness hotel SaunaMalá Morávka (22.5 km)

Ubytování U RohelůKarlova Studánka,Praděd (26.3 km)

Sporthotel Kurzovní pod PradědemPraděd (30.3 km)