Rebeka Rácz / Touha zdát se

Rebeka Rácz / Touha zdát se

Adresa:

Třinec, náměstí Svobody 526

Termín: 14.3.2019 26.4.2019

14bře - 26dub celý den

Žánr: výstavyumění design keramika jarní výstavy slezsko


Výstava představí dílo maďarské keramičky Rebeky Rácz.

Rebeka Rácz (*1990 HU) je experimentální keramička z Budapeště, která ukončila studium teorie umění. Ve své tvorbě je silně ovlivněna tím, že je v médiu keramiky ve své podstatě samouk. Tento fakt využívá k tomu, aby keramiku uchopila hravě, nezatíženě přísným řemeslným mentorstvím. Její technologické přestupky se stávají neškodnou ilustrací procesu, ve kterém je selhání doprovodným jevem nespoutané hry s technikou keramiky.

Další rovinou její tvorby je napodobování světa. Tvorba nedokonalých maket spotřebitelských předmětů, které ve větším množství připomínají spíše objekty určené ke hře na realitu. Napodobované objekty nám ale nejsou nedostižné podobně jak to bývá u růžové hračky ve tvaru ferrari. Rebekou Rácz modelované spotřebitelské předměty jsou totiž zpravidla těmi, které mnozí z nás vlastní. To, co jsme zvyklí takřka bezmyšlenkovitě používat, se stává symbolickým předmětem určeným k úvaze.

Na výstavě „Touha vzdát se“ operuje autorka s lidským návykem předstírání, kdy se snažíme působit jako někdo jiný, než opravdu jsme. Předměty z naší každodennosti představují jednu z cest, jak se snažíme imitovat spůsoby, zvyky, lidi a styly a jak následně nedokážeme být upřímní jak k sobě samým tak k lidem v našem okolí.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Rebeka Rácz / Touha...

Restaurace a Penzion u MarynyJablunkov (12.5 km)

Wellness Hotel BahenecPísečná (14.6 km)

STING ApartmentsHavířov (22.4 km)