Vojtěch Kovařík / Nebe, peklo, ráj

Vojtěch Kovařík / Nebe, peklo, ráj

Adresa:

Třinec, náměstí Svobody 526

Termín: 5.2.2019 5.3.2019

5úno - 5bře celý den

Žánr: výstavyumění současné umění malba slezsko zimní výstavy


Je možné vycvičit tělo i ducha tak, aby bylo i v minulých dobách hodné úcty? Role lidí se v našich kulturních podmínkách zásadně liší, přesto antickou kulturou zahajujeme naše vzdělání o minulosti. Archetypy, které v našem podvědomí toto vzdělání zanechává, v nás může vyvolat těžce naplnitelnou podvědomou touhu po tom, vyrovnat se ideálům minulosti. Paradoxně i tehdy, kdy současná kultura na nás klade zcela odlišné nároky.
Vojtěch Kovařík (*1993 ČR) se zabývá velkoformátovou malbou pohanských a řeckých božstev a zvířat. Maskulinní předimenzované postavy zachycené v momentech výzvy k fyzické konfrontaci v současných podmínkách působí až nepatřičně. Má současný člověk potenciál naplnit představy našich antických předků?

Vystavující autor:

Vojtěch Kovařík (*1993 Valašské Meziříčí) je mladým autorem působícím především v Ostravě. Studoval Střední umělecko-průmyslovou školu v Uherském Hradišti, po které pokračoval studiem v ateliéru kresby Fakulty umění Ostravské Univerity.
Zahraniční stáž absolvoval v ateliéru malby u Jaroslawa Modzelewského na Varšavské Akademii výtvarných umění. Je členem hudební skupiny München Konflikt.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Vojtěch Kovařík /...

Restaurace a Penzion u MarynyJablunkov (12.5 km)

Wellness Hotel BahenecPísečná (14.6 km)

STING ApartmentsHavířov (22.4 km)