Výstavní prostory Flemmichovy vily v Krnově prozáří expresivní malby akademického malíře Antonína Kroči. Tento hukvaldský rodák se svou divokou expresivní malbou proslavil nejen v České republice, ale i v zahraničí. Svou tvorbu spojil s krajinou Lašska i svéráznými typy lidí podhůří Beskyd a patří k umělcům, kteří významně ovlivnili výtvarný život regionu severní Moravy. Je malířem silného vnitřního napětí a výrazového přednesu, který stále častěji místo štětce používá nanášení barvy rukama a obraz dokončuje kresbou prsty. Mnohovrstevná forma, ležící na samé hranici abstraktního expresionismu, však autora nikdy neodvedla od předmětnosti, tělesnosti člověka a přírody.

„Krnovská výstava představí výběr prací z malířova posledního období, ale nalezneme zde všechny motivy typické pro tohoto autora – krajinu okolí Hukvald, zurčící lesní potoky, mnohobarevné kytice, ale i portréty se zvláštními grimasami, nebo smyslné, až živočišné akty, které si na nic nehrají, pouze odrážejí život okolo nás,“ přibližuje chystanou výstavu vedoucí krnovského muzea Ivana Zajícová.

Prodejní výstava bude zahájena vernisáží v pátek 25. 1. v 17.00, kde nám autorovu osobnost představí bývalý dlouholetý ředitel Galerie výtvarného umění v Ostravě Petr Beránek za hudebního doprovodu Milana Vilče.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea v Ostravě Akce v obci Krnov

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Antonín Kroča

Ubytování U RohelůKarlova Studánka,Praděd (29.4 km)

Wellness hotel SaunaMalá Morávka (30.8 km)

Televizní vysílač PradědPraděd (34.2 km)