Jarmila Štuková: Obrazy utrpení žen v současném světě

Jarmila Štuková: Obrazy utrpení žen v současném světě

Adresa:

Opava, Janská 7

Termín: 6.12.2018 31.1.2019
Vstupné:

zdarma

6pro - 31led celý den

Žánr: výstavy


_fotografická výstava několikanásobné vítězky Czech Press Foto a beseda s autorkou na téma O smyslu cestování a fotografování v nebezpečných regionech světa

Jarmila Štuková

Je česká fotoreportérka a dokumentaristka žijící v Praze. Vystudovala DAMU, ale hned po absolutoriu se začala věnovat fotografii a reportážím. Od roku 2005 se zaměřuje na země sužované válečnými konflikty, chudobou či sociálními problémy. Dokumentovala mimo jiné dětskou prostituci v Etiopii, zemětřesení na Haiti, kyselinové útoky v Indii, žehlení dívčích prsou v Kamerunu, násilí na ženách v Afghánistánu či válku s Islámským státem v Iráku a Sýrii. Do Iráku se za poslední roky pravidelně vrací. Pracovala na tématu války s Islámským státem od jejího počátku až do konce. Pohybovala se nejen na frontových liniích, ale především v uprchlických táborech, nemocnicích a zdestruovaných městech.

Je autorkou fotografií úspěšné knihy věnované českým vojákům na zahraničních misích s názvem Ten druhý život. Spolupracovala na několika dokumentech - Ženy v zemi Tálibánu, Iráčanky, Nezlomené, S mámou v base, Máma z basy a televizních reportáží. Autorsky se podílela na mnoha spotech a fotografických kampaních, které poukazují na nelehký život handicapovaných z několika oblastí - ať už jde o paraolympioniky či popálené pacienty.

Desetkrát získala ocenění v soutěži Czech Press Photo za fotografické soubory i videa.

Program večera

  • 17.00 vernisáž výstavy - úvodní slovo Jiří Siostrzonek
  • 18.00 beseda s autorkou na téma O smyslu cestování a fotografování v nebezpečných regionech světa

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Jarmila Štuková:...

Zámek ZábřehOstrava (27.5 km)

Wellness Hotel AbácieNový Jičín (38.7 km)

STING ApartmentsHavířov (40.1 km)