Kinetic Orchestra: I’ll Bite Back; Eva Urbanová: Una Dua

Adresa:

Ostrava, Černá louka 3188

Termín: 21.11.2018
Vstupné:

od 120Kč

21listopad středa 19:00

Žánr: ostatní akcesetkánítaneční


Středa, tance je třeba. A rovnou dvakrát! Večer plný myšlenek přenesených do propracovaných pohybů vyhlášených tanečníků otevře soubor Kinetic Orchestra působící v Helsinkách, známý propojováním sociálních a kulturních témat ve svých pohybově divadelních představeních. Jejich I’ll Bite Back jako duet pro dvě osoby, které nechtějí prohrávat, milují balancování na hraně a nesnesou nudný řád věcí. Představení inspirované bojovými uměními, pohybovými kvalitami současného tance a momentem přítomnosti doplní Eva Urbanová se svou další fází hledání vlastního já a rovnováhy vnitřního světa s performance nazvanou Una Dua. Dva póly, jedna tanečnice, jeden prostor. Středa 21. 11., to budou dvě taneční představení, jeden večer, unikátní setkání a nikdy se neopakující zážitek.

I´ll Bite Back

Duet pro dvě osoby, které nechtějí prohrávat, milují balancování na hraně a nesnesou nudný řád věcí. Kam až se dá zajít? Je tohle už ta hranice…a nebo ještě kousek?

Duet inspirovaný bojovými uměními, pohybovými kvalitami současného tance a momentem přítomnosti. Nekončící plynutí hry, když se snažíte vyhrát, kdy se snažíte kreativním způsobem rozebrat strategii soupeře na prvočinitele a alespoň na chvíli si užít pocit nadřazenosti

Jako divák sledujete hru, která je po většinu času zafixována do choreografie, poskytne vám tedy jak taneční momenty, zajímavé pohybové vzorce, i vizuální obrazy. Stejně tak otevřené části, kde pravidla vznikají v průběhu hry a ze hry samotné. Přináší to moment risku a reality, momentální nálady, napětí i důvěry mezi dvěma lidmi. Další vrstvou je napětí genderové, které ať chceme, nebo nechceme se v objevuje a vyplouvá v některých momentech na povrch a boří všechna doposud ustanovená pravidla.

Jste tedy srdečně zváni na duet plný vzletů i pádů, důvěry i posouvání hranic a možností a možná i trocha finsky pojaté romantiky

KINETIC ORCHESTRA je soubor působící v Helsinkách, který na jaře 2019 oslaví již desetileté výročí. Vyvinul svůj vlastní pohybový jazyk založený na principech partneringu, akrobacie, prvcích floorwork a současného tance. Kinetic  Orchestra je známý propojováním sociálních a kulturních témat ve svých pohybově divadelních představeních.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Kinetic Orchestra:...

Zámek ZábřehOstrava (4.3 km)

STING ApartmentsHavířov (11.4 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20.7 km)