Milí návštěvníci, letošní Ostravské Vánoce se uskuteční v termínu 25. 11. 2023 - 1. 1. 2024. Program pro vás tentokrát připravujeme na čtyřech scénách. 

Těšit se tak znovu můžete na Hlavní scénu na Masarykově náměstí, kde najdete tradiční adventní trhy, Vyhlídkové kolo a kulturní program, centrální prostor znovu rozsvítí živý vánoční strom. 

Dětská scéna bude letos opět umístěna na sousedním Jiráskově náměstí, najdete zde zbrusu nový dřevěný betlém, který vzniká přímo pro Ostravské Vánoce a ponese prvky spojené s naším regionem a hornickou tradicí. 

Vánoční kluziště bude i v letošním roce umístěno na Klubové scéně - na náměstí Dr. Edvarda Beneše, bruselní na něm bude pro návštěvníky opět zdarma, zpoplatněné bude půjčovné bruslí a tučňáků pro malé začínající bruslaře. 

Scéna Nové radnice na Prokešově náměstí bude v letošním roce slavnostně nasvícena v duchu vizuální podoby Ostravských Vánoc, každou neděli v podvečer můžete ve vestibulu budovy magistrátu zhlédnout adventní koncerty České televize, ve středu 13. prosince se pak přímo na ploše Prokešova náměstí uskuteční tradiční akce Česko zpívá koledy. 

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu na Masarykově náměstí proběhne v sobotu 25. 11. 2023, doprovodí jej vystoupení Art Prometheus a zahraje kapela BUTY. 

PODROBNÝ BOHATÝ PROGRAM ZDE

Buty jsou česká populární hudební skupina, původně z Ostravy, která vznikla v roce 1986 ze skupin U238 a B komplex. Zakládajícími členy jsou Richard Kroczek a Radek Pastrňák. K nim se přidali Vít Kučaj, Ivan Myslikovjan a Luděk...
Štěpánka Balcarová je česká trumpetistka, skladatelka a aranžérka. Původně žákyně plzeňského trumpetisty Františka Kučery, absolvovala po maturitě dva roky studia na pražské Ježkárně a poté odešla na hudební akademii ve...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Vánoční trhy na...

Zámek ZábřehOstrava (4.9 km)

STING ApartmentsHavířov (10.8 km)

Zámeček Petrovice Karviná (19.9 km)