Karel Šíp: Karneval paměťových buněk

Karel Šíp: Karneval paměťových buněk

Adresa:

Ostrava, Smetanovo náměstí 222/8

Termín: 29.11.2018
Vstupné:

Zdarma

29listopad čtvrtek 16:00

Žánr: ostatní akce


Užijte si karneval paměťových buněk Karla Šípa

Beseda a autogramiáda moderátora, baviče, scenáristy a textaře. Karel Šíp vstoupil do povědomí televizních diváků díky pravidelnému televiznímu pořadu Hitšaráda, který úspěšně moderoval společně s hudebním skladatelem Jaroslavem Uhlířem. V současné době moderuje v České televizi pořad Všechnopárty. 

Karel Šíp se narodil 1. června 1945 v Praze. Vystudoval Střední filmovou školu v Čimelicích a začal pracovat jako produkční v České televizi, kde působil až do roku 1973. Na úspěšný pořad Hitšaráda navázala televizní show Galasuperšou. Karel Šíp také uváděl pořad Klip-klap, televizní kabaret Šaráda a účinkoval i v několika televizních estrádách. Následovaly pořady na soukromých televizích.

V roce 1971 založil hudební skupinu Faraon, kde hrál na baskytaru. Zpěvákem skupiny byl Jiří Schelinger. Jako textař je Karel Šíp autorem zhruba dvou stovek písňových textů.

Oblíbený moderátor a bavič Karel Šíp s nadhledem sobě vlastním představuje témata, která ho zajímají, o kterých debatuje se svými televizními hosty nebo jež vyplavila zákoutí jeho paměti. Dočtete se například, jaké geny zdědil po svém tatínkovi, jakou hodnotu má autogram nebo proč mu řidiči ukazují zdvižený prostředníček. Soubor myšlenek doplňuje několik písňových textů a také humorné ilustrace výtvarníka Jiřího Slívy.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Karel Šíp: Karneval...

Zámek ZábřehOstrava (4.5 km)

STING ApartmentsHavířov (10.8 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20.3 km)