Max Gronach: Ztraceni v sebeklamu

Max Gronach: Ztraceni v sebeklamu

Adresa:

Ostrava, Smetanovo náměstí 222/8

Termín: 14.11.2018
Vstupné:

Zdarma

14listopad středa 16:00

Žánr: ostatní akce


Do atmosféry 60. let v Ostravě se ponoříte s Maxem Gronachem

Je rodem pravý Ostravan a svých prvních dvacet šest let prožil ve středu města. Ale když přišel jeho čas vyrazit na světový vandr, nemohlo ho doma nic udržet. Ostrava se mu ovšem přilepila na paty, proto napsal knihu Ztraceni v sebeklamu. Sám o ní říká, že se přímo dotýká mnoha lidských osudů z pověstných šedesátých let minulého století.

Půvab a hodnota románu Ztraceni v sebeklamu spočívají především v jeho autenticitě.

Max Gronach věrohodně přenáší své čtenáře do Ostravy šedesátých let. Do ocelového srdce republiky, tak cenného pro komunistické vedení, a přesto na hony vzdáleného od všemocné Prahy. Dává nám nahlédnout do světa vlivných tajemníků strany, do tehdejšího filmového průmyslu i do života politicky nespolehlivých a nechtěných jedinců. Zároveň nám dává proniknout do atmosféry života běžných lidí hledajících svou šanci v době reálného socialismu.

Čtivé vyprávění má v sobě vtip i napětí – a zároveň v sobě skrývá hlubokou otázku: Co je to vlastně láska, odkud se vezme v životě člověka a čím roste? Kniha Maxe Gronacha Ztraceni v sebeklamu je cenným přínosem nejen pro ty, kdo chtějí zrekapitulovat své vzpomínky, nebo ty, kdo se zajímají o dobu, v níž žili jejich rodiče či prarodiče – ale i pro ty, kdo se chtějí zamyslet nad nadčasovými principy mezilidských vztahů.

 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Max Gronach: Ztraceni v...

Zámek ZábřehOstrava (4.5 km)

STING ApartmentsHavířov (10.8 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20.3 km)