Závěrečný koncert Hudebního maratonu Leoše Janáčka

Závěrečný koncert Hudebního maratonu Leoše Janáčka

Adresa:

Ostrava, 28. října 124

Termín: 28.10.2018
Vstupné:

od 160 Kč

28říjen neděle 20:00

Žánr: koncerty


V letošním roce si hudební svět připomíná 90. výročí úmrtí jednoho z největších českých skladatelů Leoše Janáčka. Zároveň oslavíme i 100. výročí vzniku Československé republiky. Na obě výročí reaguje Janáčova filharmonie Ostrava, která pro své posluchače připravila ve dnech 25. až 28. října 2018 Hudební maraton Leoše Janáčka. Ten je vyvrcholením projektu Janáček Ostrava 2018.

Vše za finanční podpory statutárního města Ostrava a Moravskoslezského kraje. “Kde jinde můžete slyšet skoro 40 skladeb jednoho skladatele na 17 koncertech během čtyř dní“, říká Jan Žemla, ředitel Janáčkovy filharmonie Ostrava a dodává: „jedná se o první akci podobného ražení v České republice, pro jejíž formát jsme našli inspiraci v zahraničí“. Závěr tohoto unikátního festivalu bude patřit Janáčkově filharmonii pod taktovku Jiřího Rožně. Na programu bude Taras Bulba a úplně poslední skladbou, která zazní, pak bude Sinfonietta. Sinfoniettu věnoval Janáček Československé branné moci.

Někdy bývá nazývána vojenská, ale také sletová, protože zazněla za přítomnosti prvního československého prezidenta T. G. Masaryka na slavném sletu Československého sokola v Praze v roce 1926. Tato výjimečná skladba je svázána historií Československa jako málokterá, a právě proto učiní definitní tečku za Janáčkovským maratonem přesně v den 100. výročí samostatného československého státu. Prodej vstupenek na Hudební maraton L. Janáčka byl již zahájen. K dispozici bude zvýhodněná festivalová vstupenka na všechny akce festivalu, tzv. Maratonka, kterou bude možné zakoupit pouze v Janáček pointu, prodejním místě JFO v Domě kultury města Ostravy (vstupní prostor vpravo), případně objednat e-mailem na adrese: janacekpoint@jfo.cz).

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

11květen sobota 19:30

14prosinec sobota 19:30

7květen úterý 20:00

16květen čtvrtek 19:00

Ubytování v okolí akce Závěrečný koncert...

Zámek ZábřehOstrava (3.5 km)

STING ApartmentsHavířov (11.8 km)

Zámeček Petrovice Karviná (21.5 km)