Čokoládový festival - Ostrava

Čokoládový festival - Ostrava

Adresa:

Ostrava, Černá louka 3235

Termín: 1.11.2019 3.11.2019

1lis - 3lis celý den

Žánr: Čokofestčokoláda festival gastronomie workshopy degustace vaření


Po úspěchu Čokoládového Festivalu 2018, který přilákal více než 13.000 návštěvníků, mají milovníci čokolády v Ostravě nový termín. Od pátku 1. do neděle 3. listopadu 2019 se na výstavišti Černá Louka uskuteční Čokoládový Festival s kulinářskou přehlídkou a prodejními stánky s čokoládovými delikatesami.

Návštěvníci letošního Čokoládového festivalu se mohou těšit také na velkou atrakci - jedinečnou výstavu čokoládových soch, Můžete si prohlédnout unikátní světovou výstavu dvaceti soch zvířat vytvořených z čokolády. Umístěny jsou v malé džungli, nechybějí zvukové efekty ani informační panely o jednotlivých zvířatech. Působivá výstava je první svého druhu nejen u nás, ale v celé střední Evropě.

Jde vlastně o Čokoládovou Zoo. Obří sochy z čokolády jsou totiž instalovány v malé džungli včetně typických zvukových efektů. U soch najdete také informační panely, z nichž se dozvíte více informací o jednotlivých vysochaných zvířatech - jako v opravdové zoologické zahradě. Vstupné na ČokoFest stojí pouze 60 Kč, vstupné na Čokoládová Zoo za příplatek 60 Kč k základnímu vstupnému.

Kdo přišel s nápadem vytvořit velkolepé sochy z čokolády? Byl to ředitel belgické agentury. Řekl si, když jdou udělat sochy z písku nebo ledu, proč by nemohly být z čokolády. Jeho firma se do toho dala a vytvořila na čtyřicet působivých čokoládových soch. K první patřila socha gorily, která váží bezmála půl druhého metráku.

Větší sochy jsou vylévány za pomoci sádrové hmoty, ty menší jsou sochány přímo z bloku čokolády. Ale pozor. Na sochy si nechte zajít chuť, nejsou jedlé. Při jejich výrobě byla použita čokoláda připravená z odpadu čokoládoven. Všechny barvy soch vznikly namícháním bílé, mléčné a hořké čokolády.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

10duben středa 19:00

Expediční kamera - Ostrava

, Výškovická 2651, 700 30 Ostrava-jih Film

8dub - 12dubcelý den

Ubytování v okolí akce Čokoládový festival -...

Zámek ZábřehOstrava (4.8 km)

STING ApartmentsHavířov (10.6 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20 km)