Luděk Bukač: Moje hokejové století

Luděk Bukač: Moje hokejové století

Adresa:

Ostrava, Smetanovo náměstí 222/8

Termín: 31.10.2018
Vstupné:

Zdarma

31říjen středa 16:00

Žánr: ostatní akce


Popovídáme si o hokejovém století Luďka Bukače

Luděk Bukač patří k nejúspěšnějším trenérům v historii českého hokeje. Je členem HOCKEY HALL OF FAME IIHF a je v síni slávy ČSLH. Jako trenér národního mužstva dovedl v roce 1985 Československé hokejisty k titulu mistra světa. S českými hokejisty vyhrál titul mistra světa v roce 1996.

Během své dlouholeté trenérské kariéry vedl různá národní mužstva na pěti olympijských hrách a patnácti mistrovstvích světa.

Luděk Bukač každoročně přednáší na hokejových symposiích po celém světě. Vydal několik odborných publikací a instruktážních DVD. V roce 1991 založil, spolu se synem, hokejovou školu.

Moje hokejové století

Luďka Bukače můžete označit každým z těchto slov. Jeho postava se prolíná historií českého i světového hokeje podobně jako probíhá Forrest Gump novodobými dějinami USA. Muž, který výrazně pomáhal formovat podobu nejúspěšnější kolektivní hry u nás, s nadhledem líčí své zážitky a s charakteristickou zapáleností prokládá vyprávění myšlenkami vysvětlujícími vývoj českého hokeje v kontextu s tím světovým. Od dětského okouzlení štvanickým zimákem a Zábrodského LTC přes komunistický převrat, jenž změnil i hokej a přinesl akademicky pojatou tělovýchovu.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Luděk Bukač: Moje...

Zámek ZábřehOstrava (4.5 km)

STING ApartmentsHavířov (10.8 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20.3 km)