Dny evropského dědictví v Opavě nabídnou opět zajímavý program. V sobotu 8. září například znovu ožije Philippova kavárně v sadech Svobody!

Druhou zářijovou sobotu se uskuteční komentované prohlídky na řadě opavských památek a zajímavých míst. Po celý den nabídne nejen historické centrum města poznání, ale i kulturu a zábavu, která se letos ponese v rytmu 1. republiky.

Opava se již šestnáctým rokem zapojuje do programu Dnů evropského dědictví. Pro zájemce budou v sobotu 8. září ve stanovených časech připraveny komentované prohlídky například kostela sv. Hedviky, Městského koupaliště, muzejních zahrad či Městského hřbitova.

Slezské zemské muzeum připravilo komentované prohlídky Historické výstavní budovy a také procházku muzejními zahradami nejen pro dospělé. Pro děti bude připravena speciální hravá prohlídka muzejních soch Historické výstavní budovy a také v zahradách Paláce Razumovských. Vydáte-li se do Beskyd na Ostravici, navštivte Srub Petra Bezruče, který muzeum spravuje, a výstavu Bezruč a turistika. Akce je pořádána ve spolupráci s Klubem českých turistů, který během tohoto víkendu pořádá již 60. ročník Bezručova výplazu na Lysou horu.

Opavská kulturní organizace zve na komentované prohlídky jedinečné výstavy Svět opavských kaváren s autorkou textů Jaromírou Knapíkovou. „Téma prvorepublikových kaváren oživí také venkovní prostory sadů Svobody, kde na svém původním místě opět na jeden den ožije Philippova kavárna, a sady tak opět provoní vůně kávy i dobová atmosféra,“ uvedla vedoucí Turistického informačního centra Opava Eva Týlová.

Spolek Za Opavu připravuje workshop zaměřený na stavitelství a architekturu, kdy si děti i dospělí budou moci vytvořit své vlastní stavby z lego stavebnic. V prostorách Rybího trhu pak bude připravena proměna veřejného prostoru Pro(story) Opavy s workshopem.

„Také v letošním roce město Opava se spolkem Za Opavu uvede novou questingovou trasu – tématy budou opavská prvorepubliková architektura a stavby Otto Reichnera,“ doplnila Eva Týlová s tím, že questing je hra ve stylu hledačky – šipkované. Zájemci se vydají na cestu historickým centrem města Opavy s pracovním listem, hledají indicie a luští tajenku. Trasa je popsaná podle orientačních bodů i mapky. Pracovní listy budou od soboty 8. září a dále pak celoročně dostupné v Turistickém informačním centru a na webu města Opavy. „Snad nejvýznamnějším opavským dílem architekta Reichnera je Městské koupaliště, jehož architekturou a historií vás v tento den provede Petra Kaniová,“ připomněla vedoucí TIC.

Počet účastníků většiny vybraných komentovaných prohlídek je limitován. „Turistické informační centrum Opava proto bude od pondělka 3. září vydávat zdarma časové vstupenky na vybrané prohlídky,“ dodala na závěr Eva Týlová. Podrobný program je k dispozici v Turistickém informačním centru Opava a na webových stránkách města.

Informace zobrazíte také kliknutím na obrázek.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Opava Akce v obci Opava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Dny evropského...

Zámek ZábřehOstrava (27.9 km)

Wellness Hotel AbácieNový Jičín (39.2 km)

STING ApartmentsHavířov (40.5 km)