Alexander Boldizar: Ošklivec

Alexander Boldizar: Ošklivec

Adresa:

Ostrava, Smetanovo nám. 8

Termín: 21.7.2018
Vstupné:

0

21červenec sobota 14:00

Žánr: ostatní akcebeseda


Alexander Boldizar se stal prvním Slovákem, který odpromoval na Právnické fakultě Harvardovy univerzity. Poté pracoval jako ředitel umělecké galerie na Bali, advokát v San Francisku a v Praze, pseudogejša v Japonsku, poustevník v Tennessee, paleontolog na Sahaře, nosič v Arktidě a na dalších místech.

Jeho kniha Ošklivec získala Somerset Prize za nejlepší beletristické dílo roku 2016. V současné době žije v kanadském Vancouveru, kde se baví mimo jiné házením balvanů (jimiž dělá tůně v řece za svým domem pro syna, aby v nich mohl plavat) a škrcením druhých chlápků (přičemž všichni jsou v pyžamu), za což vyhrál zlatou medaili na Panamerickém mistrovství a bronzovou na šampionátu World Masters v brazilském džiu-džitsu. Jeden on-line korejský slovník ho několik roků uváděl jako heslo pro slovo „škaredý“. Ošklivec Mužduk Ošklivec IV. je stopětatřicetikilový horal ze Sibiře, přeborník ve vrhání balvanů, jehož domovinu ukradne americký právník a chystá se z ní udělat motýlí rezervaci pro bohaté turisty.

Aby získal zpět zemi i čest svého národa, vydává se Mužduk na právnickou fakultu Harvardovy univerzity, aby se naučil vrhat slova namísto balvanů. Na dobrodružné cestě, která ho ze Sibiře zavede do USA i Afriky, bojuje s druhými studenty, povstalci z řad Tuaregů, profesory práva, černou magií, byrokraty, úpalem, postmodernisty a nakonec i s časem a prostorem. Tato divoká existenciální komediální kniha vypráví příběh chybujícího, pochybného hrdiny a jeho boje proti stroji formujícímu ty, kteří vládnou našemu světu. DŮM KNIHY KNIHCENTRUM.cz se účastní mezinárodního diskuzního fóra Meltingpot v rámci Colours of Ostrava jako jediná externí scéna. Po dobu konání festivalu nabízíme řadu besed s českými i zahraničními hosty. Všichni návštěvníci Meltingpotu, kteří se prokáží identifikačním náramkem Colours of Ostrava, mohou využít slevu ve výši 20 % na veškerý sortiment Domu knihy včetně kavárny. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Alexander Boldizar:...

Zámek ZábřehOstrava (4.5 km)

STING ApartmentsHavířov (10.8 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20.3 km)