John Perkins: Zpověď lovce ekonomik

John Perkins: Zpověď lovce ekonomik

Adresa:

Ostrava, Smetanovo nám. 8

Termín: 20.7.2018
Vstupné:

0

20červenec pátek 12:00

Žánr: ostatní akcebeseda


Americký ekonom, aktivista a bývalý „lovec ekonomik“ vyjednává strategické a obchodní spolupráce mezi USA a zeměmi třetího světa. Autor mnoha knih a uznávaný odborník na šamanismus 21. století přednáší na univerzitách po celém světě.

Jako ekonomický konzultant pracoval v mnoha velkých společnostech. Poradenské služby poskytoval např. Světové bance, ONS, MMF, americké vládě, nebo korporaci Fortune 500. Radil také hlavám států z několika kontinentů. „Work together for peace and justice, create a global Life Economy.“ Pracujme společně na míru a spravedlnosti, vytvořme celosvětovou ekonomiku pro život. Deset let působil John Perkins jako hlavní strategický konzultant ve firmě Chas T. Main, kde získal věhlas jako „lovec ekonomik“ (hit man).

Věnoval se převážně makroekonomikám rozvojových zemí. Založil a vedl neziskovou organizaci Dream Change & The Pachamama Alliance, která se zaměřuje na vytváření udržitelného, spravedlivého, klidného a prosperujícího světa. Ve svých knihách i ve svém životě odvážně vystupuje proti svým bývalým šéfům a bojuje za změny v sociálních, politických i ekonomických systémech. Prosazuje „obecné vědomí společnosti“ a snaží se ho pozměnit tak, aby se svět stal lepším místem. Učí na Harvardu, přednášel, nebo přednáší na Oxfordu a více než 50 dalších univerzitách. Kromě ekonomiky píše o domorodých kulturách a jejich transformacích.

Přispívá do mnoha světových médií, byl zpravodajem CNN, NBC a psal pro Time, The New York Times, Der Spiegel a jiná respektovaná periodika. Jeho kniha Zpověď lovce ekonomik (The New Confessions of an Economic Hit Man) se na více než 70 týdnů usadila na žebříčku bestsellerů New York Times a vyšla ve více než 30 jazycích. DŮM KNIHY KNIHCENTRUM.cz se účastní mezinárodního diskuzního fóra Meltingpot v rámci Colours of Ostrava jako jediná externí scéna. Po dobu konání festivalu nabízíme řadu besed s českými i zahraničními hosty. Všichni návštěvníci Meltingpotu, kteří se prokáží identifikačním náramkem Colours of Ostrava, mohou využít slevu ve výši 20 % na veškerý sortiment Domu knihy včetně kavárny.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce John Perkins: Zpověď...

Zámek ZábřehOstrava (4.5 km)

STING ApartmentsHavířov (10.8 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20.3 km)