Bryan McCormack: Beseda a vernisáž projektu

Bryan McCormack: Beseda a vernisáž projektu

Adresa:

Ostrava, Smetanovo nám. 8

Termín: 18.7.2018
Vstupné:

0

18červenec středa 10:00

Žánr: ostatní akcebeseda


Bryan McCormack je výtvarník a autor děl se sociální tematikou. V letech 2016-2017 pracoval na unikátním kulturním obrazu Yesterday/Today/Tomorrow . Tato práce vizualizuje evropskou uprchlickou krizi pomocí hlasu lidí, „kteří žádný hlas nemají“. Bryan navštívil uprchlická centra a tábory napříč Evropou a nechal kresbami promluvit tisíce osob z více než 30 zemí světa. Vybrané kresby najdete v naší galerii. „Each refugee drawing counts. Each refugee drawing is a voice. Every voice counts.“

Každá uprchlická kresba se počítá. Každá taková kresba je hlas. Každý hlas se počítá. Bryan neotřelým způsobem zpracovává ožehavá sociální témata, jakými jsou socio-ekonomické rozdíly, nemoci dnešní společnosti/dnešního světa, násilí, terorismus, bezdomovectví, environmentální politika a další. Během posledních 15 let prezentoval svá díla na více než 30 výstavách v muzeích a galeriích po celém světě. Věří, že prostřednictvím umění lze dosáhnout společenské změny a že umění přímo ovlivňuje svět, v němž žijeme. V projektu Yesterday/Today/Tomorrow každý účastník nakreslil tři obrázky: Yesterday – tak vypadal můj předchozí život Today – toto je můj současný život Tomorrow - takto si představuji svou budoucnost Bryan tyto obrázky sdílel na sociálních sítích a finálně je všechny prezentoval na Venice Biennale 2017.

„Všichni tito lidé se podíleli na tvorbě unikátního kulturního obrazu, zatímco se stopa jejich vlastní kultury pomalu vytrácí. Přitom bez zanechání otisku naší existence nejsme nikým.“ Tato myšlenka je převzata z medailonku Bryana pro pražskou TEDx konferenci.

DŮM KNIHY KNIHCENTRUM.cz se účastní mezinárodního diskuzního fóra Meltingpot v rámci Colours of Ostrava jako jediná externí scéna. Po dobu konání festivalu nabízíme řadu besed s českými i zahraničními hosty. Všichni návštěvníci Meltingpotu, kteří se prokáží identifikačním náramkem Colours of Ostrava, mohou využít slevu ve výši 20 % na veškerý sortiment Domu knihy včetně kavárny. Ostatním návštěvníkům besedy nabízíme 20% slevu na vybraný titul uvedeného autora, platnou v den události. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Ostrava Akce v obci Ostrava

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Bryan McCormack: Beseda...

Zámek ZábřehOstrava (4.5 km)

STING ApartmentsHavířov (10.8 km)

Zámeček Petrovice Karviná (20.3 km)