Václav Lahovský – fotografie

Václav Lahovský – fotografie

Termín: 2.3.2018 10.5.2018

2bře - 10kvě celý den

Žánr: výstavy


Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě zahájí vernisáží ve čtvrtek 1. března v 17. hodin v galerii Jídelna novou výstavní sezónu. Své fotografie zde představí Václav Lahovský  (*1944 ) ze Stráže pod Ralskem, který výstavu nazval Fotografie a fotografie.

Václav Lahovský vystudoval konzervatoř obor fotografie v Ústí nad Labem. V současné době je  fotografem ve svobodném povolání. Od roku 1978 je členem Svazu českých fotografů a v roce 2000 se stal členem Asociace profesionálních fotografů ČR.

V oblasti užité fotografie se věnuje kalendářům a adjustovaným fotografiím krajiny.
Ve volné fotografické tvorbě dává přednost dokumentární fotografii, pohybu ve fotografii, zejména pak tanci a sportu. Doposud tyto své záměry prezentoval ve více jak třiceti autorských výstavách. Mezi nejdůležitější  patří výstavní síň Svazu českých fotografů v České Lípě v roce 1989, dále pak výstava  v galerii umělecké fotografie v Moravské Třebové v roce 1998 a o šest let po té v Malé výstavní síni v Liberci. Účastnil se ale i mnoha společných výstav. Mezi největší se řadí tyto: Individuality v dokumentu Asociace profesionálních fotografů ČR Galerie Fronta Praha, Krajina Asociace profesionálních fotografů ČR Praha, Národní muzeum fotografie Jindřichův Hradec, Výběr II Asociace profesionálních fotografů ČR, galerie Spolek výtvarných umělců Mánes, Diamant Praha, Česká krajina Svaz českých fotografů Praha 2009, Věci kolem nás Svaz českých fotografů Praha 2011, Živá příroda Svaz českých fotografů Praha 2016.

Jako autor je zastoupen ve sbírkách Národního muzea fotografie v Jindřichově Hradci, ve Svazu českých fotografů Praha, ale i v soukromé sbírce Tótha Istvána  v Maďarsku.

Václav Lahovský získal také nesčetná ocenění. Mezi největší řadí bronzovou medaili Fotosport reus Spain 1982,  3. cenu China photographers Shanghai branch 1991,  2. cenu Buenos Aires Argentina 1991, 2. cenu Žena Strakonice 1992,  3. cenu Zwevegem - Belgie 1997 a  2. cenu Zemský ráj Turnov 2010.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

15pro - 5kvěcelý den

28bře - 1dubcelý den

8bře - 26kvěcelý den

Ubytování v okolí akce Václav Lahovský –...

Rezidence Morris - PihelČeská Lípa (3.6 km)

Villa ŠimákDoksy (12.6 km)

Ubytování u Máchova jezera - Apartmány Ludmila GrulišováDoksy (13.1 km)