Alberto Kalach / Master of Mexican Architecture

Alberto Kalach / Master of Mexican Architecture

Adresa:

Liberec, Masarykova 723/14

Termín: 15.3.2018 10.6.2018

15bře - 10čer celý den

Žánr: výstavy


Alberto Kalach je bývalým kolegou Louise Barragána a stejně jako on je posedlý zahradami. A proto svoje budovy noří podobně jako Barragán do přírodního rámce. Často se ve spojení s jeho tvorbou hovoří o nekompromisním přístupu k ekologii a a snaze propojení architektury s přírodou.

Poezie, kterou jsou jeho stavby obdařeny je silným zážitkem při každé návštěvě jeho staveb, které se navíc mění ve všech  ročních obdobích. Jeho stavby jsou soudobou trestí mexické architektury, topografie, geologie a ostatních jeho tvorbu ovlivňujících faktorů.

Mistr architektury Alberto Kalach je fenomenálním umělcem ovládající své řemeslo zprvu tužkou,  později přesným zadáním a projektem a ve finále realizací s jasným rukopisem a světovým věhlasem.

Výstava je ukázkou jeho díla, jeho postupů a také atmosféry, která z jeho umění vyzařuje. Ať jde o malou stavbu nebo o mrakodrap Alberto Kalach nikdy neupustí od zapojení zeleně do architektury ani od dokonalých detailů a perfektního provedení. Výstava představí jeden objekt vytvořený v obrazech, modelu a filmu.   

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Liberec Akce v obci Liberec

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Alberto Kalach / Master...

Wellness Hotel BabylonLiberec (1 899 metrů)

Ypsilon Golf Resort LiberecLiberec (4.7 km)

Spa Resort Libverda - Villa FriedlandLázně Libverda (15.2 km)