Příroda v obrazárně

Příroda v obrazárně

Adresa:

Liberec, Masarykova 723/14

Termín: 14.12.2017 4.3.2018

14pro - 4bře celý den

Žánr: výstavyobrazy


V době vzestupu barokního sběratelství na přelomu 17. a 18. století vzrůstal zájem o obrazy kabinetních formátů. V Praze byly ve zvýšené míře žádány malé obrazy květin, ptáků, ovoce a přírodních zákoutí.

Na toto téma se specializoval Johann Adalbert Angermeyer, významný představitel kabinetního pojetí malby a první specialista na malbu zátiší v Čechách. Jeho tvorbu a život podrobně mapuje autorova první monografie, zpracovaná Hanou Seifertovou a vydaná Národní galerií v Praze v roce 2015.

Tvorba J. A. Angermeyera se stala pozoruhodnou výpovědí o novém zájmu o přírodu, o snaze zachytit věcně a do detailu přesně její proměnlivou podobu. Umělcovo pojetí předjímalo racionální vidění přírody a nový zájem o její zákonitosti v příštích desetiletích.

Liberecká výstava bude zcela první soubornou výstavu tohoto malíře v celoevropském kontextu. Představí na čtyřicet obrazů J. A. Angermeyera, jeho současníků i následovníků. Třetinu děl zapůjčí Národní galerie v Praze, která je také partnerem výstavy, ostatní zápůjčky pocházejí z domácích galerií a zámků, soukromých kolekcí i zahraničních státních sbírek. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Liberec Akce v obci Liberec

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Příroda v obrazárně

Wellness Hotel BabylonLiberec (1 899 metrů)

Ypsilon Golf Resort LiberecLiberec (4.7 km)

Spa Resort Libverda - Villa FriedlandLázně Libverda (15.2 km)