Dny evropského dědictví

Dny evropského dědictví

Adresa:

Harrachov, Nový Svět 73

Termín: 9.9.2017
Vstupné:

zdarma

9září sobota 10:00

Žánr: ostatní akce


Severočeské muzeum na tento rok připravilo novinku – kromě hlavní budovy na Masarykově ulici v Liberci zpřístupní také Památník Jiřího Harcuby v Harrachově, který je nově v jeho správě.

Chalupa Jiřího Harcuby byla věnována do správy Severočeského muzea v Liberci v intaktním stavu v roce 2016. K vidění je zde jedinečná zachovaná brusírna skla z počátku 20. století s kompletním vybavením a dobové vybavení interiérů tak, jak jej rodina slavného českého rytce skla a medailéra užívala.

Jiří Harcuba (1928–2013) byl český sklářský výtvarník, medailér, je známý také jako autor české pětikoruny. Tvořil mince, medaile a skleněné reliéfy s portréty slavných umělců, vědců, politiků. Byli mezi nimi například Jan Amos Komenský, Albert Einstein, Franz Kafka nebo Antonín Dvořák. Harcubovo dílo je vysoce ceněno ve světě, přednášel i na zahraničních vysokých školách.

V sobotu 9. září budou mít zájemci z řad veřejnosti jedinečnou příležitost navštívit památník této významné osobnosti a zúčastnit se komentovaných prohlídek, které povede kurátorka Kateřina Nora Nováková.

 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Dny evropského...

Sklárna a minipivovar Novosad & synHarrachov (273 metrů)

Wellness hotel SvornostHarrachov (952 metrů)

Sport hotel Bellevue K-180***Harrachov (1 427 metrů)