Jizerský skubbismus

Jizerský skubbismus

Adresa:

Liberec, Masarykova 11

Termín: 3.8.2021 31.12.2021

3srp - 31pro celý den

Žánr: výstavyumění design sklo muzeum Liberec


Studio SKUBB je liberecké kreativní studio založené v roce 2012 Jakubem Neufussem a Janem Salanským, jejichž ateliér sídlí ve vratislavickém pivovaru Konrád. V těchto prostorách vznikají realizace od grafik, tisku, fotografie, přes malbu, šperkařskou tvorbu, zpracovávání nepřeberné řady materiálů až po interiérové či exteriérové instalace. Pracují s tradičními materiály netradičními způsoby, nebojí se komunikovat s prostředím, ve kterém se nacházejí, dělají věci s myšlenkou, která dává věcem hodnotu, vtip nebo jedinečnost.

Studio SKUBB je liberecké kreativní studio založené v roce 2012 Jakubem Neufussem a Janem Salanským, jejichž ateliér sídlí ve vratislavickém pivovaru Konrád. V těchto prostorách vznikají realizace od grafik, tisku, fotografie, přes malbu, šperkařskou tvorbu, zpracovávání nepřeberné řady materiálů až po interiérové či exteriérové instalace. Pracují s tradičními materiály netradičními způsoby, nebojí se komunikovat s prostředím, ve kterém se nacházejí, dělají věci s myšlenkou, která dává věcem hodnotu, vtip nebo jedinečnost.Výstava Jizerský SKUBBISMUS je ukázkou střetnutí doby, času, prostoru a především hmoty. Díla se rodí v okolí materiálové pestrosti Jizerských hor a díky tomu vidíme spektrum ateliérové tvorby na hranici umění a designu, kde prim hraje sklo. Autoři výstavy představují kreativní procesy jejich tvorby, která se promítá do 117 předmětů z celé řady materiálů. Jednotlivé objekty pocházejí ze současných či minulých projektů, které křížily Jakubovu a Janovu cestu. Jsou to projekty jak společné, tak individuální, komerční či výzkumné."Pojetí instalace je inspirováno fenomény blokace, renovace a izolace. Naše hranice nemají omezení, dveře se otevírají samy. Instalace k výstavě Skubbismus upozorňuje na aktuální dění současné uzavřené scény. Brány muzea jsou zavřené, rudě nasvícené, vyznačené výstražnou červeno-bílou páskou. Pro člověka jasný symbol, vzbuzující pocit omezenosti! Nezbývá nic jiného než čekat. Čekat, až se páska přetrhne a člověk bude vpuštěn dovnitř," říkají Jakub Neufuss a Jan Salanský.

Výstava Jizerský SKUBBISMUS je ukázkou střetnutí doby, času, prostoru a především hmoty. Díla se rodí v okolí materiálové pestrosti Jizerských hor a díky tomu vidíme spektrum ateliérové tvorby na hranici umění a designu, kde prim hraje sklo. Autoři výstavy představují kreativní procesy jejich tvorby, která se promítá do 117 předmětů z celé řady materiálů. Jednotlivé objekty pocházejí ze současných či minulých projektů, které křížily Jakubovu a Janovu cestu. Jsou to projekty jak společné, tak individuální, komerční či výzkumné.

Otevírací doba

denně kromě pondělí 10–19 hodin

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Liberec Akce v obci Liberec

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Jizerský skubbismus

Wellness Hotel BabylonLiberec (2 km)

Ypsilon Golf Resort LiberecLiberec (4.6 km)

Spa Resort Libverda - Villa FriedlandLázně Libverda (15.1 km)