Generace S. V. U. Mánes

Generace S. V. U. Mánes

Adresa:

Jablonec nad Nisou, Kostel sv. Anny, Anenské nám.

Termín: 24.6.2021 2.10.2021
Vstupné:

plné 70 Kč

24čer - 2říj celý den

Žánr: výstavyumění výtvarné umění historie současné umění Jablonec nad Nisou


Výstava mimořádné umělecké kvality představuje obrazy, sochy a další díla související s historií a současností Spolku výtvarných umělců Mánes, což v podstatě znamená představení celé moderní české výtvarné kultury. Je symbolickým setkáním v roce 90. výročí narození profesora Stanislava Hanzíka významného českého sochaře a člena s.v.u. Mánes

Spolek výtvarných umělců Mánes dokázal za více než 120 let své existence stmelit k jedinečným tvůrčím činům mnoho vynikajících umělců, nejen výtvarníků a dokázal oslovit nové a nové generace soudobým projevem malířským i sochařským, přinesl nejskvělejší výtvory architektonické a etabloval i disciplíny jako design, fotografii či typografii.

Přítomná výstava přinese zhuštěný přehledový pohled na jednotlivé historické úseky, generační hnutí a představí osobnosti typu Antonína Slavíčka, Miloše Jiránka, Jana Preislera, Jindřicha Pruchy, Václava Špály či Toyen. Divák bude moci nahlédnout do tvorby zakladatelské Generace devadesátých let až po současná umělecká díla, kde se představují odlišné osobnosti a velmi různorodý výtvarný projev například od Emila Cimbury, Stanislava Hanzíka, Petra Císařovského, Ivana Exnera, Jaromíra Rybáka, Blanky Valchářové, Markéty Jírové a nedávných či současných absolventů Adama Kašpara, Ivany Mrázkové nebo Jakuba Čušky.

Otevírací doba

všední dny 10–12.30 a 13–17 hodin
sobota 10–13 hodin

červenec a srpen:
všední dny 10–12.30 a 13–18 hodin
víkendy a svátky 10–13 hodin

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Jablonec nad Nisou Akce v obci Jablonec nad Nisou

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Generace S. V. U. Mánes

Wellness Hotel BabylonLiberec (9.2 km)

Ypsilon Golf Resort LiberecLiberec (12.6 km)

Studia a apartmány U KarlaTurnov (14.4 km)