Čeká vás pestrý program pro celou rodinu, který se tradičně uskuteční jak před kostelem Povýšení svatého Kříže - Křišťálovým chrámem, tak v areálu sklárny Pačinek. Hlavní scéna bude po celý den hostit kapely různých žánrů, atraktivním bodem se jistě stane vystoupení bubenické skupiny Tam Tam Batucada zakladatele české samby Miloše Vacíka, který navíc představí svou výtvarnou tvorbu v Křišťálovém chrámu.

KŘIŠŤÁLOVÝ CHRÁM hostí stálou expozici tvorby Jiřího Pačinka, čítající přes tři stovky skleněných objektů, lustry, velkorozměrné plastiky a další unikátní objekty.

Slavnosti mají také svůj zajímavý program v bezprostředně sousedící sklárně, kde se ve speciálním vstupu a živé tvorbě se sklem představí právě Miloš Vacík a Jiří Pačinek, tvořící své společné objekty inspirované malířovým světem.

A co se skla týče, chybět nebudou ani další tradiční techniky, jako je korálkování, broušení skla, výroba skla nad kahanem, z dalších řemesel pak keramička a košíkářka.

K dispozici bude DĚTSKÝ DVOREK s proséváním sklářského písku, cvrnkáním skleněných kuliček, bludištěm ze sklářských forem, malým Pekelným sklípkem, a dále jízdy na koních a Segway, bublinová zábava, trampolína a další atrakce.

Občerstvení bude zajišťovat zbrusu nová sklářská KANTÝNA U PECE.

Završením oslav se ve 22.00 hodin stane audiovizuální obraz KOUZELNÁ ZAHRADA, který za hudebního doprovodu představí Skleněnou zahradu Jiřího Pačinka nasvícenou efektovými světly a doplněnou živým foukaným a tekoucím sklem !!!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Liberecký kraj Akce v obci Kunratice u Cvíkova

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Sklářská slavnost 2020

Resort MalevilMařenice (4.2 km)

Rezidence Morris - PihelČeská Lípa (10.7 km)

Villa ŠimákDoksy (19.9 km)