Svět očima zvířat? Klecové chovy na náměstí v Liberci

Adresa:

Liberec, Náměstí Dr. E. Beneše 1/1

Termín: 7.8.2019

7srpen středa 15:00

Žánr: ostatní akce


Ve středu 7. srpna v 15:00 se náměstí Dr. E. Beneše v Liberci změní na klecový chov. Místní liberecká skupina spolku OBRAZ - Obránci zvířat bude upozorňovat na podmínky hospodářských zvířat v klecových chovech a sbírat podpisy na iniciativu Konec doby klecové. Každý návštěvník stánku se může podívat na svět očima zvířat a přenést se do českého klecového chovu slepic skrz virtuální realitu a 360° brýle.

Záběry pocházejí z farmy ve Svinčanech v Pardubickém kraji. Konec doby klecové je oficiálně registrovaná iniciativa navrhující zákaz všech klecových chovů hospodářských zvířat v celé EU. Evropská komise se tímto návrhem musí vážně zabývat, pokud iniciativa získá do 11. září 2019 milion ověřených podpisů od občanů EU, nyní má již odhadem 900 tisíc ověřených podpisů. Evropská občanská iniciativa je přímým nástrojem demokracie a umožňuje občanům EU se podílet na tvorbě celoevropských zákonů.

Iniciativa Konec Iniciativa Konec doby klecové bojuje proti klecovým chovům nosnic, králíků, křepelek, hus a kachen, ale také proti porodním a inseminačním kotcům a individuálním boxům pro telata. Právě tuto iniciativu budou mít návštěvníci stánku možnost na akci podepsat. Čím více lidí se svým podpisem připojí, tím naléhavější vzkaz to bude pro EU.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Svět očima zvířat?...

Wellness Hotel BabylonLiberec (1 207 metrů)

Ypsilon Golf Resort LiberecLiberec (5.2 km)

Spa Resort Libverda - Villa FriedlandLázně Libverda (15.9 km)