Medicína a smrt: Konec dobrý, všechno dobré

Medicína a smrt: Konec dobrý, všechno dobré

Adresa:

Liberec, Na Rybníčku 6

Termín: 21.5.2019
Vstupné:

zdarma

21květen úterý 17:00

Žánr: ostatní akce


Medicína a smrt

Večer o hranicích medicíny. O tom, co může dnešní zdravotnictví a sociální péče nabídnout lidem se závažnou, život ohrožující nemocí. 21 držitelů dvouletého stipendia Avast Foundation Palliative Care Scholarship, které Nadační fond Avast poskytuje leaderům v oblasti paliativní péče, představuje svůj pohled na doprovázení umírajících a jejich rodin.

Šestá z cyklu přednášek nese název KONEC DOBRÝ, VŠECHNO DOBRÉ: Jaká je teorie a následná praxe v paliativní péči? A jaká je nyní situace v Libereckém kraji?

Kdy: Úterý 21. 5. 2019 od 17:00 do 20:00 hodin
Kde: KultiVAR, Na Rybníčku 387/6, Liberec 3

Akce je určena pro zájemce z řad odborné i laické veřejnosti. Vstup je zdarma. Po přednášce bude následovat prostor pro dotazy a neformální setkání všech účastníků. Kapacita je omezená, přednost dostanou dříve příchozí.

Vystoupí

MUDr. Jana Michlová
O paliativní péči se zajímá od roku 2005, kdy pracovala jako lékařka na částečný úvazek v domácím hospici Cesta Domů. Nyní žije a pracuje v Krkonoších a pomáhá poskytovat paliativní péči pacientům v tomto regionu. Pracuje na nefrologickém a interním oddělení Masarykovy městské nemocnice, a.s. v Jilemnici. Je vedoucí konziliárního paliativního týmu Jilemnické nemocnice a zároveň spolupracuje jako lékařka s pobočkou Domácího hospice Duha ve Vrchlabí. Díky propojení práce nemocničního a terénního lékaře se snaží rozvíjet možnosti paliativní péče i u pacientů v pohraničních a méně dostupných horských regionech.

MUDr. Marie Gaňová
Pracuje jako kmenová lékařka lůžkového a mobilního hospice sv. Zdislavy v Liberci. Těžištěm její práce je péče o nevyléčitelně nemocné a umírající v posledních týdnech a dnech života. Spolupracuje s ambulancí paliativní péče Krajské Nemocnice v Liberci. V rámci svého projektu rozvíjí časnou paliativní péči o pacienty v ambulantní sféře a zařízeních sociální péče ve spolupráci s praktickými lékaři, zaměřenou zejména na geriatricky křehké osoby.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Medicína a smrt: Konec...

Wellness Hotel BabylonLiberec (682 metrů)

Ypsilon Golf Resort LiberecLiberec (5.7 km)

Spa Resort Libverda - Villa FriedlandLázně Libverda (16.6 km)