Velikonoční jarmark na Bělišti - Železný Brod

Velikonoční jarmark na Bělišti - Železný Brod

Termín: 12.4.2019 14.4.2019

12dub - 14dub celý den

Žánr: ostatní akceVelikonoce jarmark řemesla folklor rodina děti


V národopisné expozici na Bělišti v Železném Brodě se bude konat tradiční Velikonoční jarmark s programem (pá-ne, 9-17 hod.). Návštěvníci se mohou těšit na jarní dekorace, kraslice, pomlázky, řehtačky a další řemeslné zboží, na pohádku, předvádění řemesel a občerstvení s oblíbeným Bělišťákem.

V prostorech roubeného stavení si návštěvníci budou moci vybrat z velkého množství řemeslných výrobků, ke koupi budou především jarní dekorace, květiny, řehtačky a klapačky, kraslice, pomlázky, perníčky ad. Nebude chybět ani občerstvení s Bělišťákem, čerstvými koláči, mazanci, jidáši a krajícem chleba namazaným pomazánkou s jarními bylinkami. Výtvarnou dílnu pro děti připraví SVČ Mozaika a tradičně se připojí místní Spolek zdravotně postižených s výrobky ze své dílny. Návštěvníci se mohou těšit na páteční vystoupení swingového orchestru ZUŠ Železný Brod pod vedením Rudy Müllera (od 16 hodin). V sobotu od 11 hodin bude odehrána pohádka „O kočičce a pejskovi“ na motivy Karla Čapka v režii Dariny Martinovské. Vystoupí Hodkovické amatérské divadlo ve složení Hana Filipová, Vladislav Kos a Karel Kyksa.

RC Andílek si na víkend připravilo tvůrčí dílničky a také Velikonočního zajíčka, se kterým se budou moci děti v neděli na Bělišti setkat a třeba i vyfotit. Zajíček bude mít pro každé dítko, které mu zazpívá písničku, připravenou nadílku. Program bude obohacen předváděním lidových řemesel – paličkováním, pletením pomlázek a zdobením kraslic.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Liberecký kraj Akce v obci Železný Brod

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Velikonoční jarmark na...

Riegrova chata KozákovZáhoří (5.7 km)

Studia a apartmány U KarlaTurnov (8.8 km)

Ubytování U ŠvýcarůTurnov (9.5 km)