Dny evropského dědictví (EHD), s garancí statutárního města Liberce, otevírají pro příznivce památek v sobotu 9. září 17 objektů. Letošní ročník cílil výběrem objektů k tématu Talenty a monumenty.

Doprovodný program je poskládán převážně z odborných komentovaných prohlídek jednotlivých objektů. Na náměstí Dr. E. Beneše budou během dopoledne ve spolupráci s Technickým muzeem Liberec k vidění historické vozy. Následovat bude historická jízda městem a od 14:00 hod. závod historických bicyklů, motocyklů a automobilů „Okolo Liberecké přehrady“.

Návštěvníci mohou během konání akce využít po městě jízdu historickou tramvají a dopravit se například až do Vratislavic nad Nisou, kde je čeká prohlídka pivovaru Konrád, IGI Vratislavice nebo tradičně Zauhlovačky.

Ve vyčleněných objektech bude probíhat i festival umění ART WEEK LIBEREC, který začíná v sobotu 9. září spolu s EHD a po té samovolně pokračuje do pátku 15. září. Cílem festivalu je prezentovat a popularizovat současné umění a intervence v Libereckém regionu.

Většina objektů počítá s nutností rezervace přes systém e-vstupenky od 24. 8. do 6. 9. 2023. VŠECHNY VSTUPENKY NA EHD JSOU ZDARMA, důležitá je pouze jejich rezervace, kvůli kapacitním důvodům. Rezervované vstupenky si návštěvníci musí vyzvednout do 6. září na MIC Liberec. Po té nevyzvednuté rezervace padají a vstupenky budou dostupné opět až v den konání akce, přímo v konkrétních objektech.

V neděli se pak brány památek otevřou v sousední Žitavě.

VÍCE INFORMACÍ ZDE

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Liberec Akce v obci Liberec

Podobné akce

1květen středa 10:00

19červen středa

T-Mobile Olympijský běh 2024 - Liberec

, na atletickém stadionu SPORT PARK Liberec Sport

1červen sobota

Ještědská odysea

, Sportovní areál Vesec Festival

Ubytování v okolí akce Dny evropského...

Wellness Hotel BabylonLiberec (726 metrů)

Ypsilon Golf Resort LiberecLiberec (5.6 km)

Spa Resort Libverda - Villa FriedlandLázně Libverda (16.4 km)