Julius Reichel, Fedex / Cash / Crypto / Sex

Julius Reichel, Fedex / Cash / Crypto / Sex

Adresa:

Cheb, Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad 16

Termín: 11.1.2018 4.3.2018

11led - 4bře celý den

Žánr: výstavy


Julius Reichel (1981), absolvent ateliéru intermediální konfrontace Jiřího Davida na pražské UMPRUM (2017), se na výtvarné scéně pohybuje již několik let. Jestliže jeho předchozí práce problematizovaly především fenomén obrazu směrem k objektu nebo instalačním situacím, teď se zase na čas vrátil k čisté malbě. Zůstává pro něj otevřeným systémem vizuálního uvažování opřeným o vlastní ověřené postupy a barevná schémata, prokládaným novými impulzy, intuicí, automatismem a neřízenými zásahy náhody.

Pro Julia Reichela nic jiného než malování nemá příliš smysl. Proces malby včetně odhadování okamžiku, kdy z rozpracovaného plátna vystoupit, je pro něj často zajímavější než finální výsledek. V mládí prošel komunitou graffiti, jehož některé principy jsou v jeho práci trvale přítomné.

Právě odtud pravděpodobně pramení jeho přirozené obrazoborectví, které se navenek projevuje třeba jako malování na obnošené šaty - svetry, džíny a pánská saka, nebo tím, že přibíjí pomalovaná plátna bez blindrámů rovnou na zeď.

Jeho práce v sobě směšují aspekty abstraktní i realistické malby. Volně navazují na vizuální odkaz amerického nepředmětného malířství ve smyslu Barnetta Newmana a Marka Rothka konfrontovaný s novými tendencemi postinternetové doby.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Cheb Akce v obci Cheb

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Julius Reichel, Fedex /...

Spa & Kur Hotel PrahaFrantiškovy Lázně (4.7 km)

Revelton StudiosFrantiškovy Lázně (4.8 km)

Spa & Kur Hotel HarveyFrantiškovy Lázně (5 km)