Noční prohlídka Horního hradu

Noční prohlídka Horního hradu

Adresa:

Krásný Les, Horní Hrad 1

Termín: 7.10.2017

7říjen sobota 19:00

Žánr: divadlo


Hrad a zámek Horní hrad připravuje první letošní Noční prohlídku – začínáme 7. října ve 19:00 na hradním nádvoří Můžete těšit na historické mystifikace, přecházející místy až v otevřené lži, nejoblíbenějšího hornohradského průvodce Viktora Braunreitera, závěrečnou ohnivou šou přiveze Ohnivého divadlo Ignis!

A jak to vlastně probíhá: Pokud si před prohlídkou chcete hrad projít ještě za světla, doporučujeme přijet o hodinu nebo půl druhé hodiny dříve. Samotná noční prohlídka začíná na hlavním nádvoří. První část prohlídky vede po lesní cestě kolem hradu přibližně 1,5 km. Na cestě si uděláme několik zajímavých a velmi poučných zastávek, které vás seznámí s historií hradu, ale i s mnohými příběhy, které během obvyklých prohlídek neuslyšíte.

Během této části prohlídky se setmí, avšak přesto uvidíte Horní hrad ze všech stran a dýchne na Vás jeho neobvyklá atmosféra. Na zmíněných zastávkách nás herec Viktor Braunreiter seznámí s řadou informací z historie. Pár příkladů namátkou: Bulvární povídání o nadlesním a Kunhutě (až po vliv podobných aférek na vývoj architektury), zpráva o zvyšování výkonu volských povozů ve středověku (s přesahem na konstrukci tehdejších mostů), výcvik Braunreiterovy armády a dobytí hradu (zatím se to vždycky podařilo zvládnout tak, že obránci zbaběle prchli, takže ani tentokrát snad ke skutečnému krveprolití nedojde)…

Při této „naučná“prohlídce se mnoho naučíte i pobavíte. Aby bránice nevyšla z tréninku pokračuje (po krátké občerstvovací přestávce) prohlídka přímo v útrobách hradu, při níž se pobavíte při divadelních „kouscích“ bravurního průvodce.

Závěrečné vystoupení bude žhavé – své ohnivé poi roztočí Ohnivé divadlo Ignis. Hornohradská Noční prohlídka je šou, na kterou rozhodně stojí za to přijet! Ostatně, řada návštěvníků jezdí na noční prohlídky i opakovaně a vždy se královsky baví, protože naučně-matoucí výklad i doprovodné výstupy se průběžně vyvíjejí a mění. Celkově můžete počítat s délkou kolem dvou/tří hodin.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Karlovarský kraj Akce v obci Krásný Les

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Noční prohlídka...

Waldhaus JáchymovJáchymov,Klínovec (5.6 km)

Restaurant Pension-AntonJáchymov,Klínovec (8.6 km)

Ubytování Na PanoráměJáchymov,Klínovec (8.6 km)