Divadlo Činema na Marienbad Film Festival

Termín: 31.8.2017 2.9.2017
Vstupné:

zdarma v rámci festivalové akreditace

31srp - 2zář celý den

Žánr: filmworkshoppro děti


Divadlo Činema zavede děti do dob prvních filmových projekcí, filmových vynálezů a animovaných filmů!

  • čtvrtek 31.8. WORKSHOP PIXILACE

Kdo sní o tom, že bude moci létat, že jeho oblíbené hračky ožijí a šaty ho samy obléknou, může si splnit své sny právě touto animační technikou. Každý pohyb vyfotíme, a když se film rozběhne, věci i lidi ožijí úplně jinak než ve skutečnosti. Pixilace je přitom velice rychlá a jednoduchá animační technika. Pokud se nechcete pouštět do kreslení a ani v malování si nejste jistí, je pixilace právě pro vás. Stačí jen dobré nápady.

  • pátek 1.9. LUNAPARK FILMOVÝCH VYNÁLEZŮ

Víte, jak lidé přišli na to, že se můžou na pohádky také dívat, ne je jenom číst nebo poslouchat? Zjistili, že oči si „pamatují“, co viděly před krátkým okamžikem. Díky tomu se před více než sto lety zrodil film. V Lunaparku filmových vynálezů si vytvoříme vlastní krátké filmové příběhy. Ty budeme sledovat v přístrojích, jako je třeba praxinoskop, ale i na plátně, za pomoci laterny magiky.

  • sobota 2.9. WORKSHOP ANIMACE

Máte rádi kreslené filmy? A kreslíte rádi? Potom je tato animační technika, mimochodem jedna z nejstarších, přesně pro vás. Prosvětlovací destička, papíry, barevné tužky – jsme připraveni! A třeba se ukáže, že ve vás dřímá nový autor večerníčků… Stačí trocha trpělivosti a archy papíru pokreslené jednotlivými fázemi skoku tygra se po nasnímání změní v dobrodružný lov!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Divadlo Činema na...

SPA Hotel DěvínMariánské Lázně (419 metrů)

Spa Holistic Hotel La PassionariaMariánské Lázně (468 metrů)

SwissHouse - Boutique SPA & WellnessMariánské Lázně (530 metrů)