Mr Sterile Assembly (Nový Zéland) + Už jsme doma + Blahobeat

Mr Sterile Assembly (Nový Zéland) + Už jsme doma + Blahobeat

Adresa:

Loket, Zámecká 67/10

Termín: 16.11.2016

16listopad středa 20:00

Žánr: koncertyrockjazzpunkfilm

Umělci: Už jsme doma


Kapela z druhé strany světa.Alternativa říznutá punkem. Exotika, energie, kostýmy, skvělá show. Novozélandští souputníci Už jsme doma. Už jsme doma http://wWw.uzjsmedoma.cz/

Už jsme doma (UJD) je česká avantgardní rocková kapela. Původně byla zformována v Teplicích roku 1985. Po půl roce existence do kapely přešli dva členové legendární teplické skupiny FPB a z původní sestavy zůstali jen dva lidé. Tím se ustavila první významná čtyřčlenná sestava UJD - Jindřich Dolanský, Miroslav Wanek, Romek Hanzlík a Julius Horváth (Písničky FPB dnes UJD příležitostně hraje v rámci koncertu "Už jsme doma a Romek Hanzlík hrají písně FPB".)

Stylově lze jen těžko kapelu obecně charakterizovat. Hudba v sobě kombinuje jakýsi druh intelektuálního punku, slovanskou hudební provokaci, africké rytmy, orchestrální punk, funky, ska, Gregoriánské chorály, avantgardní melodie, disharmonii, korozi, epileptické a chaotické rytmy - a mnoho dalšího... Její žánr se někdy označuje jako post-punk nebo jazz-punk. V zahraničí bývá skupina zařazována mezi tzv. Prog Music nebo Avantgarde Music. Přestože tato hudba může být někým považována za chaotickou improvizaci, všechny písně jsou předem přesně zapsány do partitury.

Kapela vydala 7 studiových alb, 2 živé záznamy z koncertu, 1 výběr "best of", DVD obsahující živý záznam koncertu 20. výročí skupiny, DVD dokument o historii skupiny. Kromě toho se kapela také angažuje v projektech filmových, divadelních a všeobecně uměleckých.

Pokud jde o stylovou charakteristiku, je velmi obtížné ji zařadit. Jisté jsou punkové kořeny a vliv avatgardní hudby v podání hnutí Rock in Oposition, The Residents nebo Magmy. Z kapel alespoň trochu podobých je možné uvést...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Karlovarský kraj Akce v obci Loket

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Mr Sterile Assembly...

Wellness hotel Green ParadiseKarlovy Vary (8.5 km)

Revelton SuitesKarlovy Vary (9.4 km)

SPA Hotel ČajkovskijKarlovy Vary (9.6 km)