Svět bez kouře

Svět bez kouře

Adresa:

Karlovy Vary, Dvořákovy sady

Termín: 4.8.2021 31.8.2021
Vstupné:

zdarma

4srp - 31srp celý den

Žánr: ostatní akcekarlovarské kulturní léto nikotin věda tématická vida technologie zdarma


Bohatý program Karlovarského kulturního léta, jehož součástí je řada koncertů, divadelních představení a výstav, rozšíří od konce července interaktivní laboratoř Svět bez kouře. Tato unikátní laboratoř virtuálního vědce, profesora Dohořela, bude do konce srpna umístěna ve Dvořákových sadech. Srozumitelnou formou přibližuje dospělým kuřákům a jejich blízkým výzkum a vědu stojící za moderními bezdýmnými nikotinovými alternativami, a jak mohou pomoci zlepšit kvalitu života bez cigaret a cigaretového kouře. Vstup je zdarma.

Dospělí návštěvníci se v prostředí laboratoře virtuálního profesora Dohořela dozví, jaká jsou hlavní rizika spojená s kouřením klasických cigaret, a co se děje při procesu spalování tabáku. Seznámí se také s hlavními fakty o nikotinu, stejně jako s principy fungování moderních bezdýmných alternativ ke klasickým cigaretám a s rozdíly mezi nimi. Průvodcem je jim virtuální popularizátor vědy, profesor Dohořel, který jednotlivá fakta srozumitelně vysvětluje v sérii tematických videí. Společnost Philip Morris ČR touto interaktivní edukativní formou představuje svou vizi světa bez kouře.

Originální v Česku vyvinutá laboratoř využívá nejmodernější technologie, jako jsou digitální rentgeny a holografické boxy. Výjimečné je zejména využití technologie Motion Capture, díky které ožívá postava samotného profesora Dohořela. Zatímco hlas a pohyb mu propůjčil herec Marek Němec, je tato technologie využita k záznamu pohybů jeho těla a hlavy, které jsou následně přeneseny na předem vytvořený digitální model. V případě Světa bez kouře je tak využití Motion Capture posunuto až na možnost živého rozhovoru s virtuální postavou.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Svět bez kouře

Star HotelKarlovy Vary (127 metrů)

Spa hotel IrisKarlovy Vary (221 metrů)

Spa Resort komplex Bristol Group****Karlovy Vary (240 metrů)