Karlovy Vary ve filmu

Karlovy Vary ve filmu

Adresa:

Karlovy Vary, Nová louka 23

Termín: 3.8.2021 29.8.2021

3srp - 29srp celý den

Žánr: výstavykostým dokument film fotografie muzeum Karlovy Vary


Výstavu, kterou připravilo Muzeum Karlovy Vary ve spolupráci se společností Barrandov Studio a.s., je předzvěstí a posléze doprovodnou akcí letošního, termínově posunutého mezinárodního filmového festivalu. Výstava je rovněž součástí 90 let trvání Barrandov Studia.

Lázeňské město patří mezi vyhledávané lokality k natáčení filmů z celé Evropy. Natočeny zde byly desítky snímků. Cílem výstavy není zmapovat podrobně všechny filmové či televizní projekty, které ve městě a okolí alespoň zčásti vznikly, z více než sto dvaceti titulů byla vybrána přibližně dvacítka těch nejznámějších.

Pracovníci barrandovského Fundusu dohledali k jednotlivým filmům či seriálům dochované kostýmy, rekvizity, dokumenty z natáčení a podobně. Kostýmní a rekvizitní sklady a depozitáře uchovávají na Barrandově nepřeberné množství exponátů. Svůj bohatý příběh má každý jeden dochovaný exponát a většina z nich se dodnes aktivně využívá při natáčení nových projektů. Výstava z této mozaiky vytváří pomyslnou časovou osu, která návštěvníkům nabízí přehled základních informací o prezentovaném filmu nebo televizním projektu. Expozici doplňují fotografie jednotlivých lokací a objektů.

Vernisáž výstavy se koná 2. července v 17.00 hodin.

Po vernisáži jsme přidali několik fotografií.

Otevřeno:

úterý - neděle: 10 - 18 hodin

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Karlovy Vary Akce v obci Karlovy Vary

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Karlovy Vary ve filmu

Wellness & Spa Hotel AmbienteKarlovy Vary (459 metrů)

Wellness centrum hotelu Jean de CarroKarlovy Vary (516 metrů)

Wellness hotel Jean de CarroKarlovy Vary (516 metrů)