Loni uplynulo 70 let od vzniku národního podniku Jitex Písek, který se v roce 1949 osamostatnil od ašského podniku TOSTA. K výročí byla uspořádána výstava v tamním Prácheňském muzeu, připomínající jeho dějiny a produkci v letech 1949-1989, kterou nyní v redukované verzi přebírá Retromuseum. 

Podnik měl sedm pobočných závodů v dalších městech jihozápadních Čech a do Písku bylo umístěno oborové ředitelství pletařského průmyslu pro českou část země a byly odsud řízeny další známé podniky jako Pleas Havlíčkův Brod, Modeta Jihlava, či Tylex Letovice. V roce 1968 zde byla otevřena vzorková prodejna pletařského průmyslu PPP, která si v časech nedostatkového zboží vydobyla celorepublikovou proslulost. Podnik zásadně ovlivňoval chod celého města jako hlavní regionální zaměstnavatel. Zároveň zasáhl do sféry dobové módy, což výstava také připomene jak původními modely, tak množstvím reklamních fotografií. 

V průběhu výstav v Retromuseu bude uspořádána doprovodná akce pro širokou veřejnost - vystoupení mažoretek a MDO Cheb a retro módní přehlídka značky JITEX. Termín bude oznámen až podle uvolnění pravidel pro shromažďování většího množství osob.

 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Cheb Akce v obci Cheb

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Jitex 70

Spa & Kur Hotel PrahaFrantiškovy Lázně (4.7 km)

Revelton StudiosFrantiškovy Lázně (4.8 km)

Spa & Kur Hotel HarveyFrantiškovy Lázně (5 km)