5 x 8 = 40 / Grafika a kresba ze sbírek GUKV v klíčových letech české historie 20. století

5 x 8 = 40 / Grafika a kresba ze sbírek GUKV v klíčových letech české historie 20. století

Termín: 8.7.2018 7.10.2018

8čvc - 7říj celý den

Žánr: výstavy


Výstava prezentuje umělecká díla na papíře ze sbírek Galerie umění Karlovy Vary, která vznikla v klíčových letech české historie.

Rok 2018 je nejen stým jubileem vzniku samostatné Československé republiky. Také roky 1938, 1948, 1968 a 1988 byly svými zásadními událostmi signifikantní pro další vývoj samostatného československého, respektive českého státu. Dvacáté století znamenalo pro celou Evropu období neustálých změn a zvratů, válečných strádání, průběžných změn vlivu hlavních politických mocností. Také Československo, nacházející se v srdci Evropy, výrazně poznamenaly tyto události, a to jak v dalším směřování vývoje, tak v rámci osobních životních osudů jejich obyvatel.

Výstava si neklade za cíl prezentovat umělecká díla, která explicitně reagují na tyto základní události české historie. Cílem výstavy je představit rozmanitá umělecká díla, krajiny, zátiší, akty, ale i výjevy z běžného života, která v těchto klíčových a velmi dramatických chvílích vznikala. Cílem výstavy je ukázat, že život se ani v těchto momentech nezastavil. Květiny každé jaro ozdobily různobarevné květy. Stromy se každé jaro obalily brčálově zeleným listím a každý podzim postupně měnily své barvy od žluté, přes oranžovou až po sytě červenou. Ženy byly krásné, tak, jak už české ženy bývají. A děti si stavěly sněhuláky…

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Karlovarský kraj Akce v obci Ostrov

Podobné akce

Ubytování v okolí akce 5 x 8 = 40 / Grafika a...

Waldhaus JáchymovJáchymov,Klínovec (6.4 km)

Ubytování Na PanoráměJáchymov,Klínovec (7.8 km)

Restaurant Pension-AntonJáchymov,Klínovec (7.9 km)