Zahájení sezóny v Safari Parku Dvůr Králové

Zahájení sezóny v Safari Parku Dvůr Králové

Adresa:

Dvůr Králové nad Labem, Štefánikova 1029

Termín: 28.4.2018
Vstupné:

plné 175,- Kč., snížené 115,- Kč

Žánr: ostatní akcetaneční


V sobotu 28. dubna bude v Safari Parku Dvůr Králové zahájena hlavní sezona, která potrvá až do konce září. Návštěvníci tak budou mít nadcházející víkend první letošní příležitost vyrazit do safari. Letní návštěvu navíc zpestří kulturní program Afrického léta nebo nová kolekce safari piv.

Do Afrického safari už byli přesunuti ptáci a v současné době tam jsou ze zimoviště převážena stáda afrických kopytníků. Ani žirafy chybět nebudou. „Přítomnost žiraf v safari si návštěvníci v loňském roce zamilovali, nechceme je proto o tento speciální zážitek připravit ani letos. Žirafy se do safari přesunou jako poslední zhruba v půlce května,“ říká zoolog Luděk Čulík. Stejně jako v loňském roce se bude jednat o žirafí samce Micka a Bazyla.

Svou první sezonu zažijí ve Lvím safari dvě nové lvice berberské, sestry Khalila a Tessy, které byly přes zimu úspěšně spojeny se samcem jménem Bart. Změnu oproti loňskému roku postřehnou návštěvníci i při procházce pěším safari - do letního výběhu hrochů přibyl ke dvěma samicím, které návštěvníci znají už z roku 2016, nový samec jménem Mike.

„V nově vytvořené skupině panuje klid, všichni tři se vzájemně velmi dobře snášejí. Mike se dokonce krátce po spojení pokusil obě holky pářit,“ popisuje zoolog Jiří Hrubý. Hroši jsou přes zimu umístěni v zázemí, na léto se pak stěhují do přírodního výběhu v pěším safari.

Letní sezona ve dvorském safari parku nabízí nejen novinky u zvířat, ale také nové služby a zážitky. V rámci Afrického léta budou celé prázdniny probíhat taneční a hudební vystoupení umělců z Afriky, o vybraných víkendech pak promítání v letním kině nebo africké tržiště. V Restaurantu Lemur pak budou moct návštěvníci už od května ochutnat díky nově vybudovanému minipivovaru speciální kolekci piv Black and White Rhino.

Otevírací doba pokladen je během hlavní sezony každý den od 9 do 18 hodin. Africké a Lví safari je v provozu od 9 do 17. 30 hodin.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Zahájení sezóny v...

Spa Resort Tree of LifeLázně Bělohrad (14.8 km)

Ski HotelSvoboda nad Úpou (21 km)

Skiresort Hotel OmniaJanské Lázně (21.8 km)