Středoevropský jazzový most v Hradci Králové

Středoevropský jazzový most v Hradci Králové

Adresa:

Hradec Králové, Masarykovo náměstí

Termín: 1.5.2018
Vstupné:

zdarma

1květen úterý 10:00

Žánr: ostatní akcevzdělávacísetkání


Hradecká kulturní a vzdělávací společnost ve spolupráci s partnerskými městy Banská Bystrica (SK), Salgótarján (HU) a Zakopané (PL) za podpory Královéhradeckého kraje a Statutárního města Hradec Králové pořádá v úterý 1. května 2018 již XVII. ročník festivalu STŘEDOEVROPSKÝ JAZZOVÝ MOST v rámci UNITED EUROPE JAZZ FESTIVAL 2018. Cílem festivalu je vzájemné setkání jazzových formací ze čtyř středoevropských zemí, obohacení kulturního života v místech konání festivalu, rozvoj cestovního ruchu a budování přátelských vztahů v rámci středoevropského Visegrádského regionu.

V programu od 10 do 18 hodin na Masarykově náměstí v Hradci Králové vystoupí:

ART JAZZ BAND (CZ) - osvědčení swingoví veteráni z Hradce Králové, jejichž repertoár tvoří tradiční dixielandové a swingové skladby.

HARMCORE JAZZ BAND (CZ) - znamenitý pražský jazzový a swingový orchestr, hrající tuzemské i zahraniční šlágry z krásné éry swingových bigbandů.

FENG-YÜN SONG (CZ/Čína) - jedinečná čínská zpěvačka, básnířka a hlasová pedagožka, která žije trvale v Praze a působí na české hudební a kulturní scéně. Svými hudebními projekty přispívá k interkulturnímu dialogu mezi Západem a Východem.

ENERJAZZER (PL) - přední polská hudební formace, která byla založena v roce 2007, prezentuje širokou žánrovou škálu - od ragtime přes blues a dixieland až po swing.

DEBRECEN DIXIELAND JAZZ BAND (HU) - proslulý maďarský jazzový a dixielandový soubor, který získal celosvětovou reputaci včetně úspěchů v kolébce jazzu - Spojených státech

FUNNY FELLOWS (SK) - atraktivní slovenská kapela, jejíž repertoár tvoří kromě titulů charakteristických pro "old time" rovněž slovenské kavárenské písně z počátku 40. let.

ORIGINAL VINTAGE ORCHESTRA PETRA KROUTILA (CZ) - profesionální big band, který patří mezi českou swingovou špičku a představuje jedinečnou originální hudební show.

Přestávky mezi programy na vedlejším pódiu vyplní Junior Band ZUŠ Habrmanova a Big Band hraběte Šporka ZUŠ Jaroměř.

Součástí programu je trh lidové tvorby a uměleckých řemesel s bohatým občerstvením.

Program uvádí jazzový a swingový zpěvák JAN SMIGMATOR.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Hradec Králové Akce v obci Hradec Králové

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Středoevropský...

Restaurace Evergreen Nové AdalbertinumHradec Králové (796 metrů)

Ubytování U PalukůChrudim (29 km)

Residence ArxChrudim (29.1 km)