Pozor, žáby!

Pozor, žáby!

Adresa:

Jičín, Valdštejnovo nám. 1

Termín: 27.4.2018 10.6.2018

27dub - 10čer celý den

Žánr: výstavy


Další jarní výstava jičínského muzea ve výstavní chodbě se bude věnovat tématu žáby, jejich biologií a také jejich ochranou, které se naše muzeum věnuje již téměř 20 let díky bioložce Mgr. Petře Zíkové, která je také autorem a kurátorkou výstavy.

Přestože zástupci řádu obojživelníků žijí na této planetě více než 400 milionů let, patří dnes k nejvíce ohroženým druhům živočichů. Je to dáno i jejich zvláštním způsobem života, vlivem kterého obojživelníci vyžadují specifické vodní i suchozemské prostředí. Jedním z velkých hrozeb pro naše obojživelníky je i přetínání jejich, po mnoho generací využívaných, tahových cest pozemními komunikacemi.

Výstava Pozor, žáby! seznámí návštěvníky muzea s biologií našich druhů obojživelníků, důvody jejich ohrožení i možnostmi, jak jim pomoci. Zaměřena bude i na praktickou ochranu v době jarních tahů, která na Jičínsku probíhá již 19 let. Kromě textové části a mnoha fotografií uvidí návštěvníci na výstavě řadu trojrozměrných předmětů: modely našich obojživelníků zapůjčené od firmy Jelínek Art, zkameněliny předků obojživelníků z Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy, část trvalé i dočasné bariéry a živé exempláře našich i exotických druhů obojživelníků. Kromě pravidelných prohlídek pro školy plánujeme i komentované prohlídky výstavy pro veřejnost.

Výstava se koná od 27. dubna do 10. června 2018 ve výstavní chodbě muzea.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Pozor, žáby!

Rezidence Věž JičínJičín (388 metrů)

Středověký hotel DěteniceDětenice (14.8 km)

Zámek DěteniceDětenice (14.8 km)