Sklo Zdeňka Lhotského a malba Richarda Náhlovského

Sklo Zdeňka Lhotského a malba Richarda Náhlovského

Adresa:

Jičín, Valdštejnovo nám. 1

Termín: 2.3.2018 1.4.2018

2bře - 1dub celý den

Žánr: výstavy


Výstava představí tvorbu dvou absolventů SUPŠS v Železném Brodě skláře Zdeňka Lhotského a akademického malíře Richarda Náhlovského.

Zdeněk Lhotský (1956) – světově proslulý sklář, umělec širokého záběru, jehož výtvarná činnost se soustředí na sklářský design, tavené skleněné plastiky, vitráže, kresby, grafiky, realizace do architektury. Po studiu v ateliéru profesora Stanislava Libenského stál u zrodu výtvarné skupiny Tvrdohlaví (1987).  Od roku 1994 vlastní Studio tavené skleněné plastiky v Pelechově u Železného Brodu. Podílel se na desítkách interiérových realizací a je zastoupen v řadě českých i světových sbírek. Dnes jej zajímají možnosti výtvarného využití techniky vitrucell, kterou sám vyvinul.  

Richard Náhlovský (1957) – akademický malíř, jehož hlavním inspiračním zdrojem se stal Český ráj. Malbu studoval na AVU v Praze v ateliéru Františka Jiroudka. Uměleckou produkci R. Náhlovského můžeme rozdělit do dvou vzájemně se prostupujících skupin. První tvoří krajiny ovlivněné Českým rájem a lekníny. Druhou skupinou jsou fantaskní obrazy inspirované kresebností achátů, které si autor často a rád prohlíží. Do své tvorby přejímá podměty z evropského umění první poloviny 20. století (např. Paul Klee, Joan Miró, Pablo Picasso).

Výstavu můžete navštívit od 2. března 2018 do 1. dubna 2018 v zámecké galerii.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Sklo Zdeňka Lhotského...

Rezidence Věž JičínJičín (388 metrů)

Středověký hotel DěteniceDětenice (14.8 km)

Zámek DěteniceDětenice (14.8 km)