K lepším zítřkům

K lepším zítřkům

Termín: 1.2.2018 25.3.2018

1úno - 25bře celý den

Žánr: výstavy


Období mezi léty 1948 – 1968 představí výstava s názvem „K lepším zítřkům“. Na pozadí souborů plakátů a jiných dobových materiálů bude návštěvníkům přiblížena absurdita komunismu. Plakáty z 50. let 20. století, které vynikají především vizuálně, pomohou dokreslit i některé zlomové okamžiky tohoto období.

Na nich lze vidět naprosto konkrétní výjevy ze života socialistického člověka a společnosti. Jednoduchou vizuální zkratkou popisují chtěné, představované nebo ideologizované postavení těch, které zobrazují. Ženy na nich vidíme nejčastěji jako traktoristky, či s dítětem na ruce a pohledem vstříc budoucnosti. Propagandistické plakáty těchto let heroizují taktéž mužské postavy coby postavy horníků, hutníků, vojáků nebo milicionářů. Nesmí chybět ani bílé holubice – znamení míru vznášející se nad pionýrskými šátky …

Je těžké uvěřit, jak těžce se v době nedávno minulé žilo. Ale my se na ni můžeme podívat svýma očima, zavzpomínat a poučit se z ní. Výstava tak bude symbolizovat nejen vzpomínku, ale zároveň i varování před touto zoufalou dobou. Je to jedno období z naší historie, které již nechceme nikdy připustit.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce K lepším zítřkům

Spa Resort Tree of LifeLázně Bělohrad (15.9 km)

Ski HotelSvoboda nad Úpou (21 km)

Skiresort Hotel OmniaJanské Lázně (21.9 km)