Architekt Čeněk Musil

Architekt Čeněk Musil

Adresa:

Jičín, Valdštejnovo nám. 1

Termín: 24.11.2017 28.1.2018

24lis - 28led celý den

Žánr: výstavy


Regionální muzeum a galerie v Jičíně připravilo k sedmdesátému výročí úmrtí významného jičínského architekta Čeňka Musila výstavu, a to ve spolupráci se Státním okresním archivem Jičín.

Rozsah projektantské činnosti Čeňka Musila je v Jičíně a jeho okolí nebývale velký. Jeho stavby sice nalézáme i ve městech vzdálenějších, například v Nymburce, Liberci či Humpolci, ovšem dalo by se říci, že se tento architekt mimo region příliš neprosadil. S tím nepochybně souvisí také fakt, že Musilova osobnost dlouho zůstávala na okraji zájmu a teprve v posledních deseti letech je jeho úctyhodná práce komplexně hodnocena a oceňována.

Výstava Čeněk Musil se pokusí představit Musilovo dílo komplexně. Na základě dochované dokumentace – více než stovky vybraných plánů staveb, školních prací nebo třeba scénografických návrhů, archivních fotografií ze sbírky pozitivů a negativů RMaG v Jičíně i fotografií současné podoby Musilových realizací, budou prezentována nejen nejznámější léta jeho tvorby – léta dvacátá, ale také práce pozdější. Výběr toho nejvýznamnějšího se pak stane také součástí katalogu výstavy, který bude vydán, i dáky finanční podpoře Ministerstva kultury ČR, nejpozději do konce letošního roku.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Architekt Čeněk Musil

Rezidence Věž JičínJičín (388 metrů)

Středověký hotel DěteniceDětenice (14.8 km)

Zámek DěteniceDětenice (14.8 km)