MENU LABoratory

MENU LABoratory

Adresa:

Hradec Králové, Pospíšilova 281

Termín: 22.4.2017
Vstupné:

dobrovolné

22duben sobota 17:00

Žánr: festival filmhudbaworkshoppřednáškyumění


Čtvrtý ročník interaktivní přehlídky audiovizuálního umění nabídne na dvou místech (Automatické mlýny, Pilnáčkova továrna) a ve dvou městech (Pardubice, Hradec Králové) celkem čtyřdenní program zahrnující workshopy, výstavy, zvukové a obrazové instalace, koncerty, performance, přednášky, filmové projekce, praktické showcase či diskuze nad aktuálními podobami vizuální kultury.

Oba uvedené industriální areály se promění ve specifický kulturní prostor, který mohou návštěvníci postupně objevovat při rozvíjení svých uměleckých zájmů, experimentování či setkávání s předními českými i zahraničními umělci a jejich tvorbou. Pod vedením zkušených lektorů získají příležitost ponořit se do prozkoumávání audiovizuální tvorby (např. umělecká fotografie, field recording, vjing, zvukový hardware a software) či se seznámit se současnými trendy vývoje kultury, umění nebo občanského a uměleckého využití brownfields.

17:00 - 19:00  KREATON hrací stůl  / workshop

Hrací stůl je interaktivní hudební instalace a specializovaný workshop pro všechny věkové kategorie se zájmem o hudební tvorbu, sestavu moderního hudebního hardwaru, MIDI kontrolery, syntezátory, samplery, efektové procesory i jednoduché verze thereminu. Část je propojena s počítačem a pracuje s omezenou bankou zvuků, tím pádem má i laik možnost brzy vytvořit vlastní skladbu. Vše je naprogramováno tak, aby k sobě jednotlivé zvuky a sekvence ladily. Hrací stůl je zážitkový workshop, který umožňuje pouhou hru s menšími dětmi a laiky, i detailní zkoumání jednotlivých nástrojů a softwaru Ableton Live, s nímž jsou nástroje propojeny, v případě teenagerů nebo dospělých se zájmem o hudební tvorbu. Věnovat se vám budou lektoři KREATONU Martin Tvrdý a MaryC. 

18:00 Kristina Fingerland: The Origin Of Canvas Matters / vernisáž výstavy

Výstava se pohybuje na hranici módy a malby, zabývá se jejich rozdíly a podobnostmi. Textil je pak i výchozím bodem pro přemýšlení o módě a jejím vztahu (respektive vztahu jejích uživatelů) k životnímu prostředí.

19:00 - 21:00 Jan Kulka: Pramítačka / AV performance & mini workshop

Pramítačka je speciální promítací aparát stvořený za účelem prakticky osahávat a prozkoumávat oblasti filmu (film jakožto umění artikulace světla v čase a prostoru), které byly doposud technicky (a snad i mentálně) nedostupné. Je schopná promítat veškeré klasické filmové formáty, ale současně také širokou škálu dalších materiálů – například obinadla, izolepu, krajky, bublinkovou fólii, pokladní pásky apod. Po projekci bude následovat krátká otevřená dílna. 

21:00 D´Anthony (UK) / live act

D'Anthony je britský hudebník a beatmaker, který ve svých živých vystoupeních používá hrubý zvuk VHS pásek, praskot vinylových desek, širokou škálu samplingu a elektronické instrumenty (např. Roland SP-404 a Kaoss Pad). Výsledkem je pak jazzem nasáklý instrumentální lo-fi hip hop vytvářený s velkou manuální zručností a doslova mistrovským ovládáním zmíněných instrumentů. Z tohoto důvodu jsou jeho vystoupení zajímavá i po vizuální stránce.

22:00 WRONG djs / party

DJset členů pražského kolektivu, který pravidelně pořádá eventy představující současnou nezávislou a undergroundovou scénu s fokusem na elektronickou hudbu a současný klubový sound.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Hradec Králové Akce v obci Hradec Králové

Podobné akce

Ubytování v okolí akce MENU LABoratory

Restaurace Evergreen Nové AdalbertinumHradec Králové (899 metrů)

Ubytování U PalukůChrudim (29.4 km)

Residence ArxChrudim (29.5 km)