Koncert Le Jardin des Plaisirs

Koncert Le Jardin des Plaisirs

Adresa:

Hradec Králové, Pospíšilova třída 365

Termín: 22.11.2016
Vstupné:

200/120

22listopad úterý 19:30

Žánr: koncertyinstrumentál


Další z koncertů cyklu Hradecká nokturna se koná v nově zrekonstruované aule Obchodní akademie na Pospíšilově třídě. Netradiční prostor hradeckého Rudolfina, bývalého Ústavu hluchoněmých rozezní koncert Le Jardin des Plaisir.

V "Zahradě potěšení" ("Le Jardin des Plaisirs") se před námi odehraje komorní milostné drama - příběh v době vleklých francouzsko-anglických válek zapovězené lásky vznešené anglické lady Lavinie a urozeného francouzského rytíře de Tourville, jejichž ušlechtilý cit je podroben nejedné zkoušce a odříkání.

Účinkují: PLAISIRS DE MUSIQUE: Laila Cathleen Neuman (Velká Británie) - zpěv, Jean-Sébastien Beauvais (Francie) - zpěv, Marta Kratochvílová - renesanční příčná flétna/traverso, Jan Čižmář - loutna, theorba, umělecký vedoucí Program: V komponovaném programu zazní úryvky z divadelních her Pierra Corneille, Edmonda Rostanda, Williama Shakespeara i milostných dopisů Jindřicha VIII. a Pierra Abélarda, písně Josepha-Chabanceaua de la Barreho, Henryho Purcella, Marca-Antoinea Charpentiera, Johna Ecclese, Johna Dowlanda a Henryho Lawese, rámované instrumentálními skladbami Jindřicha VIII., Orazia Vecchiho, Alessandra Orologia a dalších, většinou anonymních skladatelů.

Předprodej: http://hkpoint.cz/index.php/component/ticketseller/title/3424-koncert-le-jardin-des-plaisirs

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Hradec Králové Akce v obci Hradec Králové

Podobné akce

8červen sobota 15:00

16květen čtvrtek 09:00

Hradecký slavík

, Československé armády 300 Koncert

18květen sobota 19:00

Ubytování v okolí akce Koncert Le Jardin des...

Restaurace Evergreen Nové AdalbertinumHradec Králové (564 metrů)

Ubytování U PalukůChrudim (29.2 km)

Residence ArxChrudim (29.3 km)